Chinese girl using smartphone

2,5 milliarder vil bruge smartphone i 2017

Antallet af smartphone-brugere runder i 2014 1,75 milliarder, og 85 procent af dem anvender Googles software. EU vil nu undersøge, om selskabet misbruger sin position på et marked, der ventes at vokse med over 40 procent de næste tre år.

14. august 2014 af Carsten Nymann

EU gør klar til at gå en runde med Google, fordi den europæiske union mistænker teknologigiganten for at misbruge sin monopollignende position på markedet for såkaldte smartphones.

EU’s embedsfolk er nervøse for, at Google tvinger mobilproducenterne til at indbygge selskabets tjenester såsom gmail og Google Maps.

Kina driver væksten frem

Uanset hvad udfaldet af den europæiske undersøgelse bliver, kan Google med tilfredshed konstatere, at det er lykkedes at sætte sig tungt på et marked, der lige nu vokser dramatisk.

Udviklingen inden for smartphones drives i høj grad af Kina og andre fremadstormende økonomier, hvor dyre, high-end-mobiler som Apples iPhone har det vanskeligt.

Billige telefoner betyder flere telefoner

I modsætning til Apple udbyder Google sin Android-software som et såkaldt open source-styresystem, hvilket betyder, at det er en billig og let tilgængelig løsning for nye mobilproducenter.

Udbredelsen af billige smartphones med Googles gratis styresystem er med til at drive en udvikling, der ifølge analysebureauet eMarketer vil bringe antallet af smartphone-brugere op på 2,5 milliarder i 2017.

Gammeldags telefoner fører stadig

Smartphones mangler dog fortsat at få et greb i deciderede udviklingslande, hvor almindelige mobiltelefoner er under udbredelse. EMarketer forventer, at 5,13 milliarder mennesker vil bruge mobiltelefon i 2017.

EMarketer har fremskrevet udviklingen i antallet af smartphone-brugere

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: