Mobile Apps

8 gratis apps du SKAL have

Illustreret Videnskab giver dig det bedste af det bedste inden for gratis mobil-apps lige nu - fra den bedste billedredigering til de bedste tidsrøver-spil.

21. december 2015 af Jakob Priess

Du har lige fået en funklende ny iPhone eller Android-tablet i julegave, og nu skal du finde ud af, hvilke apps, der skal fylde din nye bedste ven. Eller også trænger din gamle Samsung-mobil eller ramponerede iPad bare til et skud af det bedste, du kan fylde på lige nu.

Her er de bedste apps, du bør installere lige nu:

#8. Google Translate

Google Translate App

Platform: Android + iOS

Type: Hjælpeprogram

Google Translate? Den kender alle da. Hvad skal jeg med den på min telefon - jeg kan jo bare slå den op i en browser?

Ja, jo - klart. Men så går du glip af det allerbedste: Real-time oversættelse af ting, du tager billeder af!

Sug lige storheden rigtigt ind engang: Du står i Tokyo, og du er faret vild. Alle skilte og selv vejledningen til busser og tog er på japansk. Op af lommen hiver du din telefon, tager et billeder og hidkalder Google Translate.

Øjeblikket senere har du en oversættelse af al tekst på billedet på dit foretrukne sprog.

Clever!

#7. Threes! Free

Threes Free

Platform: Android + iOS

Type: Spil

Det lille men seriøst uslippelige spil, Threes! Free, er vanedannende ud over alle grænser og nu endelig gratis.

I Threes! Free skal du matche brikker med ens tal til nye brikker og hele tiden undgå, at skærmen fyldes ud. Tænk hovedregning møder Tetris - eller noget.

Det kan lyde absurd, men det er den bedste app til overspringshandlinger nogensinde, og så er de små brikkers stemmer helt fabelagtige ... (du ved, hvad vi mener, når du har installeret spillet).

#6. Yallo

Yallo

Platform: Android + iOS

Type: Recorder

Trods alle de mange fede features på din telefon, så er muligheden for at optage dine telefonsamtaler ikke en af dem. Men med Yallo er det ingen sag.

Optagelser af ind- og udgående samtaler gemmes krypteret i skyen og fylder derfor ikke på din telefon. Stor fordel! I stedet kan du uploade til Dropbox eller Google Drive, eller du kan hente optagelserne ned på din PC eller Mac.

Lige for at understrege: Du må gerne optage samtaler, så længe du selv er deltager i dem!

#5. Find My iPhone

Find My iPhone App

Platform: iOS

Type: Tracking

Har du en iPhone, så hent denne app!

Hellere nu, end når du har brug for det, fordi du har glemt din telefon i en butik, eller fordi en eller anden har stjålet din nye bedste ven.

Kom nu. Bare gør det, og gør det lige med det samme. Så håber vi, at du aldrig får brug for at aktivere Find My iPhone.

#4. Groove

Groove app

Platform: Android + iOS

Type: Musik

Groove er TiVo for din musik. Din bedste musik-nørd af en ven, som altid lige er klar med et forslag til kunstnere og numre, du ellers aldrig ville have hørt men med det samme elsker.

Med Groove uploader du din musik online og har derefter adgang til hele balladen, uanset hvor du er og på hvilket device. Det er ret smart.

Rigtig smart bliver det dog, når Groove aflæser din musiksmag og krydser den med last.fm for at finde musik, der ligner, og som du måske vil synes om.

Det er den direkte vej til en endeløs række af nye musikoplevelser.

#3. Adobe Photoshop Mix

Adobe Photoshop Mix

Platform: Android + iOS

Abobe Photoshop Mix er lynhurtig, lækker, intuitiv og nem at bruge.

Det er Photoshop Light - javist. Men med mindre du til daglig lever af at jonglere med avancerede features i dybderne af “det rigtige” Photoshop, så er der her rigeligt at lege med, når du vil redigere i dine billeder.

Du kan beskære, mikse, klone, farvejustere og retouchere. I det hele taget kan du manipulere næsten uendeligt med dine egne fotografiske underværker.

Så er du en af os, som ikke tager perfekte billeder hver evig eneste gang, er det her din direkte vej til at stjæle opmærksomheden med dine vilde foto-evner.

#2. Seashine

Seashine App

Platform: Android + iOS

Type: Spil

Seashine er det smukkeste og mest betagende spil, du kan installere på din nye telefon eller tablet.

I Seashine tager du rollen som en lille eventyrlysten og selvlysende vandmand, der bevæger sig gennem det bælgmørke hav.

Her møder du fantastiske ting og forunderlige væsener, men husk at spise, for ellers forsvinder dit lys - og så er der for alvor større fisk i havet.

ADVARSEL: Seashine er elektronisk narko ...

#1. Duolingo

Duolingo App

Platform: Android + iOS

Type: Learning

Lær et nyt sprog fra bunden på bare 20 minutter om dagen.

Duolingo er ikke nyt længere, men det er stadig revolutionerende, engagerende og noget så fantastisk som hamrende effektivt.

Du lærer rent faktisk et nyt sprog hurtigt og effektivt med bare 20 minutters indsats om dagen, hvor du staver, taler, læser og lytter.

Opbygget af små let tilgængelige moduler, som du kan klare, mens du laver mad, sidder på toilet (jo, jo - indrøm det bare…) eller venter i sofaen på at filmen skal starte, er det aldrig for besværligt lige at lære fransk genitiv, terpe de spanske flertalsendelser eller finpudse den portugisiske udtale.

Det her er vanvittigt godt tænkt, sjovt, veludført og giver øjeblikkelige resultater.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: