Holoflex

Fremtidens telefon bøjer og viser 3d

Canadiske ingeniører har skabt en prototype på en smartphone, som baner vejen for den næste generation af mobiltelefoner.

10. maj 2016 af Babak Arvanaghi

Skærmen flækker ikke, den buler ikke mærkeligt i lommen og så viser displayet 3d – helt uden at brugeren skal have 3d-briller på.

Canadiske ingeniører har udviklet en bøjelig og holografisk smartphone, som har fået navnet Holoflex. Ifølge udviklerne er telefonen den første af sin slags.

Fiskeøjne skaber 3d

Selve telefonen er lavet i bøjelig plast, mens skærmen er en papirtynd OLED-skærm. Derfor kan telefonen bøjes på måder, der ville ødelægge enhver anden smartphone.

I grunden er skærmen en almindelig touchscreen med en Full HD-opløsning på 1920 x 1080 pixels. Men skærmen er beklædt med en millimetertynd film, som består af 16.000 fiskeøje-linser.

De mange små linser får det til at se ud som, at billedet popper ud af skærmen. De gør det også muligt at se billedet fra forskellige vinkler.

Styr ved at bøje telefonen

3d-skærmen har dog en pris. Fiskeøjelinserne nedsætter opløsningen betragteligt. I stedet for Full HD-oplevelsen må brugeren nøjes med 160 x 104 pixels.

Det grynede billede til trods, står motiverne på telefonen klare. Og i takt med at skærmopløsningerne stiger, bliver hologramskærmen også bedre.

Som en ekstra krølle på halen kan Holoflex også styres ved at bøje telefonen. Eksempelvis ved et spil Angry Birds, hvor slangebøssen spændes ved at bøje telefonen, og slippes ved at rette den ud igen.

Se hvordan telefonen fungerer i videoen over artiklen.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: