iPhones in a row

Kinesere er klar med kopier af hemmelig iPhone 6

I ugens løb kom det frem, at Apple har udset sig den 9. september som dagen, hvor selskabet vil præsentere næste generation af sin populære smartphone. I Kina er to kopier af den endnu hemmelige telefon allerede på markedet.

8. august 2014 af Carsten Nymann

Drama og store forventninger har altid været hovedingredienser i den amerikanske teknologigigant Apples forretningsplan.

Den slags ser de kinesiske selskaber Wico og Goophone imidlertid stort på. For mens Apple først præsenterer sin nye telefon iPhone 6 den 9. september, har de to allerede sendt deres egne kloner af telefonen på markedet.

En stor del af iPhonens komponenter produceres i Østen, og kineserne har kunnet udvikle deres egne udgaver ud fra lækkede oplysninger, skitser og patent-tegninger.

Skærm med superopløsning

Først ude er Wico i6, der har samme 4,7” store skærm med en opløsning på 1704x960 pixel, som ventes af den kommende Apple-mobil. I motorrummet gemmer Wico ifølge det Kina-baserede medie 86DIGI på konkurrencedygtig maskinkraft i form af en firekerners processor med to gigabyte hukommelse, mens harddisken er på 32 gigabyte.

Én ting, som kineserne dog ikke har kopieret, er Apples styresystem iOS. Wico i6 bruger nemlig Googles Android KitKat – dog med en ”skal” udenpå, som får softwaren til at ligne Apples.

Pixel er stumper af kode

Pixel er de små ensfarvede prikker, som til sammen danner skærmens billede. Hver prik repræsenterer en stump af binær kode – det sprog, alle elektroniske kredsløb taler – og jo flere prikker, billedet er sammensat af, des nærmere kommer man den virkelighed, øjnene ser. Antallet af pixel kaldes i daglig tale opløsning.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: