nb_u46_Microsoft_tech

Microsoft skrotter Nokia

Så er det helt slut med Nokia's Lumia-telefoner. Microsoft lancerer nemlig sin første smartphone under eget navn, og det bliver Microsoft Lumia 535.

13. november 2014 af Leif Bomberg

Microsoft bryder lidt med traditionen i mobilbranchen og viser ikke en toptelefon med alt muligt lir som sit første skud fra egen hofte.

Lumia 535 er tværtimod en farverig mellemklasse telefon, der alt efter prissætning har potentiale til at blive en bestseller i Windows-segmentet.

Den mest iøjnefaldende feature på den nye telefon vil være skærmen på 5 tommer, der matcher konkurrenten Googles Nexus 5. Opløsningen på Microsoft-mobilen er dog kun 960x540 pixel.

Beskeden motor i ny Lumia

Iøjnefaldende er også de glade kulører, som Microsoft tilbyder Lumia 535 i – sort, hvid, grå, blå, orange og grøn.

Nørder vil til gengæld vende tommelfingeren lidt nedad, når det gælder processor og kamera. Indenbords sidder nemlig “kun” en Snapdragon 200 chip på 1,2 GHz og med en hukommelse på 1 GB ram. Harddisken er på 8 GB, men lagerpladsen kan udvides med et SD-kort på op til 128 GB.

Lumia er selfie-optimeret

For at understrege sit ungdommelige præg er telefonen udstyret med et fremadvendt “selfie”-kamera på 5 MP, så snapchat-billederne kan fremstå i ordentlig kvalitet.

Lumia 535, som kun er 8,8 mm tyk, kommer med Windows 8.1 og rummer et 1.900 mAh batteri, praktisk dual-SIM og vejer 146 gram.

Nokia lancerede Lumia-familien i 2011 i forbindelse med, at finnerne indgik et samarbejde med Microsoft om at anvende Windows Mobile-styresystemet.

Lumia er Nokias gravsten

I 2007 var finske Nokia verdens største producent af mobiltelefoner med en markedsandel på over 50 procent af markedet. Syv år og seks iPhones senere blev det tidligere altdominerende mærke solgt til amerikanske Microsoft.

Nokia-navnet får dog lov at leve videre lidt endnu, da Microsoft stadig ønsker at anvende det på producentens traditionelle, ikke-smarte mobiltelefoner.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: