Cell phone

Mobilens 6 fejl og hvordan vi retter dem

De nye mobiler med et hav af funktioner er langt fra fejlfri. Læs her om de typiske fejl, og hvordan mobilen bliver bedre.

Mobiltelefonen er blevet allemandseje, og i mange lande er der nu flere mobiltelefoner, end der er mennesker. Den simple mobiltelefon har udviklet sig til en smartphone, der er en sammensmeltning af en mobiltelefon, en pc, en MP3-afspiller, et kamera og en gps.

Hvert kvartal ryger der 100 millioner nye smartphones af samlebåndene i Fjernøsten, og mobilen er godt på vej til at blive vores primære computer.

Men alle de nye funktioner har også fået udviklingen til at gå i den forkerte retning på flere punkter. Mobiltelefonerne er nemlig blevet større og tungere, de koster det samme som bærbare pc’er, og batterilevetiden er nede under et par døgn. Heldigvis er der snart løsninger på vej.

I fremtiden vil vores mobil kunne forstå, hvad vi siger, den vil blive langt lettere og have en skærm, der kan foldes, og den vil have en lynhurtig internetforbindelse. Se her, hvilke tekniske gennembrud der skal til, før vi kan købe den fejlfrie mobiltelefon.

Ordbog

OLED: Organic light-emitting diode er en teknologi, der giver et ultraskarpt billede, og som kan gøre fremtidens mobilskærme bøjelige.

4G-LTE Advanced: Næste generation af mobilt-internet, med en teoretiske download-hastighed på op til én gigabit i sekundet.

Cloud-computing: Beregninger vil i stigende grad foregå i “skyen” over nye, hurtige internetforbindelser på såkaldte server farms.

Integreret chip: Fremtidens mobiltelefon-processorer kan klare alt fra lyd og billede til gps og trådløst net – i én integreret chip.

Superkapacitor: Kapacitorer er en slags ikkekemiske batterier, der kan lagre store mængder strøm vha. materialer som fx grafen.

Voice Search: Talegenkendelsessoftware fra bl.a. Google kan snart gøre det muligt at s

Tema

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: