Google Voice Search

Små tastaturer er svære at bruge

Mobiltelefoner ER besværlige at skrive på. Heldigivis findes der hjælpemidler.

18. oktober 2011

Intelligent software forstår hvad du siger

Mobiltelefoner er besværlige at skrive på. Tasterne er bittesmå, og det tager lang tid at stave sig igennem teksten, når man fx vil skrive en e-mail eller søge på nogle bestemte ord eller sætninger.

Så er det meget hurtigere og nemmere blot at tale til mobilen end at bruge det lille virtuelle tastatur, som de fleste smartphones byder på. Talegenkendelse er ved at få sit gennembrud, for teknologien bag udvikler sig med stormskridt.

Allerede i dag er det muligt at bruge Google Voice Search, der nu understøtter 25 forskellige sprog, til at søge på nettet med sin smartphone. Man udtaler blot de ord, man vil søge på – så sender Google søgeresultaterne retur til skærmen.

Mobilen skal være bedre til talesprog

Det fungerer ganske godt, men der er plads til forbedringer. Først og fremmest skal mobilen blive bedre til at forstå talesprog, så man kan bruge hele sætninger på samme måde, som man ville tale til et andet menneske, men så langt er forskerne ikke nået endnu.

Teknologier til billedanalyse bliver også stadig bedre, så computere kan regne ud, hvad motivet er på billeder taget med mobiltelefonens kamera. Det bliver altså muligt at få informationer om ting i nærheden, uden at man behøver at indtaste noget som helst.

Også her har Google taget de første, spæde skridt med applikationen Goggles, der kan genkende fx et billede af en bygning og søge på den.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: