Lykan Hypersport

Arabisk vanvidsbil skal stoppe fartsyndere

Kriminelle i hurtige biler kan være svære at fange. I Abu Dhabi er det blevet lidt nemmere for politiet at følge med.

8. juli 2015 af Babak Arvanaghi

Lykan Hypersport er den første mellemøstlige superbil. Med sin 3,7 liters motor, 720 hestekræfter og en topfart på 385 kilometer i timen er bilen blandt de hurtigste gadebiler. Og nu skal en udgave af bilen fange kriminelle trafikanter i ørkenstaten Abu Dhabi.

Genkender ansigter

Og som om motorkraften ikke var nok i sig selv, så er bilen udstyret med avancerede kameraer, hvis det alligevel skulle lykkes for fartsyndere at slippe fra den. På bilen er der monteret kameraer, som kan aflæse nummerplader og genkende ansigter på fører og passagerer i andre biler.

Scanner alle biler

Firmaet Ekin står bag den avancerede opgradering, som ifølge dem selv både kan affotografere nummerplader og ansigter, når politibilen kører nær sin hastighedsbegrænsning. Systemet scanner samtlige biler inden for kameraernes rækkevidde og i en vinkel på 180 grader foran den.

Alle oplysningerne bliver gemt i en harddisk og samtidig sendt til et kontrolcenter, hvor specialister analyserer de indsamlede data. Systemet viser ved hjælp af GPS, hvor dataene er blevet indsamlet.

Diamanter i forlygterne

Investeringen har ikke været helt billig for Abu Dhabis politi. Lykan Hypersport er med en pris på 3,4 millioner dollars den tredjedyreste bil, som nogensinde er lavet. En del af den høje pris skyldes dog udsmykningen. Blandt andet er forlygterne belagt med 420 diamanter.

Superbilen fås også i en civil udgave.

På trods af det nye indkøb halter Abu Dhabi stadig efter nabostaten Dubai, når det kommer til superpolitibiler. Dubai kan prale med at have en Bugatti Veyron, en Lamborghini Aventador og en Ferrari FF i sin flåde af politibiler.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: