Google Robot Car

Google-bil overtager styringen

Ruten er kortlagt og alle informationer er kodet ind i computeren, inden bilen tager afsted. Resten klarer den selv.

20. marts 2012 af Henrik Bendix

Google er langt fremme med at udvikle en selvkørende bil, der har tilbagelagt lange strækninger på egen hånd. Før Google-bilen bliver sendt af sted på en køretur, er ruten kortlagt præcist.

Vejafstribning, skilte og andre vigtige informationer er indkodet i computeren, så bilen har nogle faste holdepunkter. Derefter klarer den resten selv ved hjælp af gps, en avanceret laser, fire radarer og et videokamera.

Robotbilens udstyr

  • Gps afslører bilens position.

  • Et videokamera monteret ved siden af bakspejlet holder øje med trafiklys og registrerer objekter i bevægelse, ikke mindst fodgængere og cyklister.

  • Fire radarer hjælper til med at afsløre forhindringer. Tre af dem er monteret forrest på bilen, mens den fjerde er monteret bagpå. Radarerne fungerer ved at opfange reflekterede radiobølger.

  • Den roterende laser på bilens tag afbilder omgivelserne ved at sende en usynlig, infrarød laserstråle af sted og måle, hvor lang tid den er om at komme retur. Rækkevidden er ca. 70 m.

  • Computeren samler alle informationer fra de forskellige sensorer og sammenligner dem løbende med de rutedata, som er indhentet på forhånd. Computeren kontrollerer speeder, rat og bremse, og med den rette software bringes bilen sikkert frem til målet.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: