Sichere Intelligente Mobilität – Testfeld Deutschland

Trådløst netværk giver dig supersanser

Hvis biler kommunikerer med hinanden, så kan du bliver advaret om færdselsuheld og farlige situationer

20. marts 2012 af Henrik Bendix

Bilerne bliver udstyret med flere og flere sensorer, men der er naturligvis grænser for, hvor langt den enkelte bils sensorer rækker. Hvis bilerne derimod kommunikerede med hinanden, kunne de langt bedre advare bilisterne om potentielt farlige situationer.

Forskere fra det tekniske universitet i München er en blandt flere grupper, der netop nu arbejder på at forbinde bilerne med et trådløst netværk. Projektet, der hedder Sichere Intelligente Mobilität – Testfeld Deutschland (simTD), udføres i samarbejde med syv forskellige bilproducenter og omfatter 120 biler.

Hvis en af bilerne fx bliver involveret i et færdselsuheld, sender den automatisk besked til alle biler i nærheden, hvad der minimerer risikoen for, at flere bliver inddraget.

Lyskurve og intelligente skilte kan også sende information til køretøjerne, ligesom en sender ved vejarbejder kan advare bilisterne i god tid. På den måde kan man ikke blot undgå uheld, føreren kan også tilpasse kørslen, så den passer bedst muligt til de trafikale forhold, og man fx slipper for at holde for rødt eller kan nå at vælge en ny rute, hvis der er kø forude.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: