nb_u46_bilruder_web_tech

Bilens ruder bliver til interaktive computerskærme

Alle med børn og bil kender bemærkningen “Vi keeeder os. Er vi ikke snart fremme?” Nu gør ny teknologi det en hel del sjovere for de mindste at kigge ud ad vinduet.

13. november 2014 af Leif Bomberg

De fleste forældre forsøger sig desperat med tegneserier, computerspil, legetøj eller små tv-skærme på forsædernes ryg, når bølgerne går højt på familiens bilture. Men kedsomheden på bagsædet bliver sjældent udryddet helt.

Nu har et lyst hoved i General Motors (GM) chefetage – det er dem med Opel, Chevrolet osv – fået den idé, at man må kunne udnytte de bagerste sideruder i bilen. De må kunne bruges til andet end at kigge ud ad.

GM har i samarbejde med studerende fra Bezalel Academy of Art and Design i Israel skabt verdens første interaktive bilvinduer.

Send beskeder med et tryk på ruden

Nu er de normalt kedeligt gennemsigtige vinduer forvandlet til interaktive touch-skærme, hvor børnene kan spille spil, styre musikken i hovedtelefonerne, sende beskeder til folkene på forsædet eller vennerne derhjemme, studere landkort over det område, bilen kører i, osv. osv.

Lige nu er de interaktive bilruder på prototype-niveau, men de fungerer ifølge GM fuldstænding, som man kan se på billedet herover.

Udfordringen bliver naturligvis at gøre teknologien billig og simpel nok til at ruderne kan masseproduceres og markedsføres i almindelige biler.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: