samsung safety truck

Den gennemsigtige lastbil er her

Forestil dig en lastbil foran dig på vejen. Men i stedet for en stor klods, der blokerer dit udsyn og gør overhaling umulig, ser du et skærmbille af kørebanen foran. Den teknologi har elektronikgiganten Samsung nu udviklet og testet i Argentina.

24. juni 2015 af Karine Kirkebæk

Samsung sætter fokus på lastbil-overhaling

Vi kender alle at være fanget bag en lastbil. Det går langsomt. Måske lugter den også. Så man trækker ud til venstre for at se, om man kan foretage en forsvarlig overhaling. Men det et svært at få det fulde overblik.

Derfor har Samsung udviklet en ny teknologi - Safety Truck - som sætter fokus på netop sikkerhed og overblik, når bil møder lastbil.

VIDEO - Se hvordan lastbil-overhaling kan blive sikkert og nemt:

Lastbil udstyres med trådløst kamera og skærme

Teknologien er simpel. Et trådløst kamera er monteret på lastbil-fronten og filmer i chaufførens synsretning. Kameraet sender de levende billeder til fire skærm på bagsiden af lastbilen.

Bilen bag lastbilen kan nu følge med i, hvad der sker længere fremme på vejen - på lastbil-skærmen. Og om det er sikkert at foretage en overhaling. Kameraet har nattesyn, så det også virker, når det er mørkt.

Samsung har afprøvet teknikken i Argentina, hvor der dør en person i trafikken næsten hver time.

Den grønne lastbil er under udvikling

Det er ikke kun den gennemsigtige lastbil, der er på tegnebrættet i verdens transport-laboratorier. Også den grønne lastbil med motorer i hjulene, hybridteknologi og spildvarme-udnyttelse vil få en plads i fremtidens transportsystem. Læs mere i vores artikel her:

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: