nb_u17 NASA car

NASA kører om hjørner med Google og Tesla

Mens Google og Tesla kæmper at gøre helt almindelige biler selvkørende, har NASA skabt grundlaget for den ideelle førerløse bybil, der kan køre sidelæns og dreje på stedet.

23. april 2015 af Malene Breusch Hansen

Når den holder stille, ligner den en helt almindelig golfbil. Men når den 100 procent elektriske motor starter, og den begynder at køre, er det tydeligt at se, at rumfartsorganisationen NASA har bygget et helt unikt køretøj.

NASA-bil har hjul som en kontorstol

Modular Robotic Vehicle skiller sig især ud på grund af sine specielle hjul, der er bygget op som hver sin individuelle enhed kaldet e-corner.

Med teknologien kan hjulene rotere 360 grader om sig selv, så bilen blandt andet kan parallelparkere direkte sidelæns og dreje med en radius på 0 grader.

VIDEO: Se NASA-bil dreje om sig selv

NASA bygger den perfekte bybil

Al kommunikation mellem bilens systemer foregår trådløst, og det gør ifølge NASA bilen til en oplagt kandidat til en fremtidig selvkørende bil.

Indtil videre kan NASA-prototypen dog kun fjernstyres og ikke køre helt selv.

Teknologigiganten Google har allerede prøvekørt en selvkørende bil, mens firmaet Tesla udvikler teknologi, der skal gøre Tesla-bilerne helt selvkørende inden for fem år.

NASA med i kapløb om selvkørende bil

De to producenter fokuserer imidlertid på at skabe selvkørende biler, der udover at køre selv, ligner de biler, vi kender i dag.

NASA-bilens mindre størrelse og enorme manøvredygtighed gør den ideel til at navigere i smalle, befærdede gader og parkere i byen.

Modular Robot Vehicle

  • NASA'a bil er bygget med inspiration fra Måne- og Mars-rovere.
  • Den har en topfart på 70 km/t.
  • Bilen kan køre 100 km på en fuld opladning af batteriet.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: