NB_u25 Amelia Earhart

Ny ekspedition vil finde kvindelig opdagers fly

Ingen har set skyggen af hverken piloten Amelia Earhart eller hendes fly siden 1937. Men bjærgningsorganisationen TIGHAR har ikke givet op og forsøger nu endnu en gang at finde spor.

16. juni 2015 af Karine Kirkebæk

Bjærgningsorganisationen TIGHAR vil nu igen forsøge at finde svar på et spørgsmål, der har martret mange siden 1937: Hvad skete der med Amelia Earhart? Den første kvinde, der skulle have fløjet Jorden rundt i en flyvemaskine.

Fotografer og publikum stod klar på landingsbanen på stillehavsøen Howland Island den 2. juli 1937 for at se den populære amerikanske pilot, der skulle lande samme dag. Men flyet nåede aldrig frem.

Eftersøgning på ubeboet stillehavsø

14 personer fra TIGHAR er ankommet til den ubeboede stillehavsø Nikumaroro, hvor de tror, at Earhart og hendes navigatør Frederick Noonan kan have levet som skibbrudne i flere uger efter at være styrtet ned med deres fly.

Ekspeditionen vil kigge efter spor fra Eaerhart og Noon på landjorden og dykke efter vragdele fra flyet i havet omkring øen.

Eftersøgningen på havet gør brug af en fjernstyret robot med et kamera og en sonarskanner til at gennemsøge havbunden for flydele.

Vil lede på mystisk kyststrækning

Holdet er særligt interesserede i at undersøge en bestemt kyststrækning på øen. På et nyligt fundet billeder, der er taget 18 måneder efter Amelia Earharts forsvinding, mener de, at man kan se et nedslagsmærke, hvor et fly kunne have nødlandet.

Tidligere ekspedition brugte ubåd

Efter at være sporløst forsvundet i knap to år, blev Amelia Earhart erklæret død in absentia. I 2014 blev en ubåd sat ind i jagten på Earharts spor:

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: