Solar Impulse 2

Soldrevet fly skriver historie

Som det første soldrevne fly nogensinde begiver Solar Impulse 2 sig først i marts ud på en rejse Jorden rundt. Efter halvdelen af de i alt 35.000 km har det schweiziske fly slået flere rekorder – men må samtidig sætte sin historiske rejse på pause.

10. november 2015 af Malene Breusch Hansen

Flyet Solar Impulse 2 letter den 9. marts og drager ud på sin lange rejse, hvor flyet i løbet af 13 etaper skal flyve Jorden rundt kun på solenergi.

Solceller på vingerne skal holde flyets motorer kørende om dagen, og om natten får de strøm fra batterier, som er opladet af solen i løbet af dagen.

Da Solar Impulse 2 ankommer til Hawaii efter halvdelen af jordomrejsen er overstået, har flyet sat to rekorder: flyvningen over Stillehavet er den længstvarende soloflyvning nogensinde, og samtidig er turen den længste tid, et bemandet solcellefly har været i luften.

Se her, hvordan det så ud, da flyet landede på øen efter sin historiske flyvning:

Solar Impulse flyver videre i 2016

Flyet må imidlertid stoppe sin tur efter landingen på Hawaii, så resten af rekordflyvningen først kommer til at foregå fra foråret 2016.

Læs, hvorfor Solar Impulse 2 må overvintre på Hawaii, og hvilke mellemlandinger flyet har på resten af sin tur Jorden rundt i Illustreret Videnskabs Årbog 2015.

Her kan du også læs mere om årets største tekniske bedrifter, videnskabelige opdagelser, medicinske gennembrud, vildeste dramaer, opsigtsvækkende naturfænomener og vigtigste profiler.

Bestil Illustreret Videnskabs årbog 2015 - du får samtidig en 2016-kalender med flotte videnskabsfotos med.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.