Hoverbike Malloy Aeronautics

Den flyvende motorcykel er her!

Drømmen om at suse en halv meter over jorden som i Star Wars-filmene kan snart gå i opfyldelse med den nye flyvende motorcykel: den såkaldte hoverbike.

5. oktober 2015 af Anne Lykke

Det britiske firma Malloy Aeronautics arbejder på at skabe en flyvende motorcykel eller hoverbike til det amerikanske forsvar. Om få år vil soldater således kunne flyve udstyr frem til steder, hvor helikoptere må give op.

Se en mindre prototype af motorcyklen flyve med en testdukke her:

Malloy Aeronautics’ hoverbike er en prototype og kan indtil videre bære en person en halv meter over jorden i op til 45 minutter.

Fire rotorer og en kraftig motor sikrer en hoverbike sin opdrift

Den flyvende motorcykel er udstyret med fire rotorer, som er afskærmede for at sikre piloten.

Rammen er bygget op omkring en skumkerne, der er belagt med kulfiber og forstærket med kevlar.

Sådan styres en hoverbike:

  • Piloten styrer sin hoverbike på samme måde som en motorcykel. Et gashåndtag ved højre hånd styrer rotorernes hastighed og får maskinen til at lette. Venstre hånd bruges til at drive hoverbiken fremad eller baglæns, og retningen kontrolleres ved at dreje styret til højre eller venstre.

  • Hoverbikens firetaktsmotor på 1.170 kubikcentimeter skønnes at kunne bære en vægt på 130 kilogram i op til 45 minutter og har en maksimal rækkevidde på 148 kilometer.

Hoverbike, jetpack og hologram - Star Wars er her nu!

Det er ikke bare hoverbiken - eller "landspeederen", som den hedder i Star Wars - der er gået fra sci-fi til virkelighed. Bliv klogere på virkelighedens Stars Wars-teknologi i vores artikel:

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: