Thrust 1

Verdens hurtigste køretøjer

Se bilen, der kører hurtigere end lyden, og sofaen, der skyder en fart på 148 km/t.

2. juli 2010 af Pia Kainø Jensen

Mennesket vil fremad, og det kan ikke gå hurtigt nok. Engagerede opfindere udvikler hele tiden ny teknologi til køretøjer, og de bliver ved med at sprænge fartrekorderne. Siden James Watt i 1769 tog patent på dampmaskinen og definerede begrebet hestekræfter, er det lykkedes mennesket at opnå svimlende hastigheder.

Den hurtigste bil i verden er den raketlignende Thrust SSC (Super Sonic Car) - se billedet - der kører hurtigere end lyden.

Andre køretøjer er også godt med – for eksempel bilen Green Bird, der kører over 200 km/t med vinden som eneste drivkraft. Og vidste du, at man kan få en sofa til at skyde en fart af 148 km/t? Her får du listen over verdens hurtigste køretøjer. Se raketbilen nedenfor og klik dig videre til hybridbilen, amfibiebilen, vindbilen og sofaen.

Raketbil 1230 km/t

Den hurtigste bil i verden kører hurtigere end lyden. Overlydsbilen SSC (Super Sonic Car) er målt til 1230 km/t i Nevada ørkenen, USA. Til sammenligning opnår et almindeligt rutefly en fart på omkring 950 km/t, og lydens hastighed er 1224 km/t ved en lufttemperatur på 15 grader Celsius.

Klik på videoen ovenfor og se SSC gennembryde lydmuren.

Kilder:

Spørg os: Hvilken bil er verdens hurtigste

www.thrustssc.com/thrustssc.html

Tema

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: