Marsbase

Kolonisters kamp på Mars bliver vist som reality-show

Et hold kolonister fra projektet Mars One lander på Mars i 2023, hvor de vil blive filmet døgnet rundt, imens de kæmper for at overleve.

25. oktober 2013

Arbejdet starter med det samme, når de første fire kolonister fra Mars One lander på Mars i 2023. Deres første jobs bliver at puste modulerne op og samle de to habitater, produktionsmodulet og servicemodulet til en fælles enhed. Så skal der gang i fremstillingen af luft, og solpanelerne skal aktiveres. Derpå begynder marsboerne at så frø eller stiklinger til deres første høst af grøntsager.

Få uger efter marsboernes landing ankommer fem forsyningsmissioner, som medbringer flere habitater og produktionsenheder, som skal samles og klargøres, inden det næste hold på fire astronauter lander ved basen i 2025. Målet er, at indbyggertallet i kolonien skal vokse til 20 personer i løbet af de første ti år.

Kolonisterne på Mars bliver deltagere i reality-tv

Marsboerne vil blive filmet døgnet rundt, og deres kamp for at overleve vil blive vist som reality-tv for at skaffe penge til eventyret. Ingen tvivl om, at seertallene bliver enorme. Her er der tale om virkelig virkelighed på en fremmed planet, hvor ingen kan forlade scenen, hvis had, kærlighed eller magtkampe skaber konflikter, eller hvis kolonisterne rammes af sygdom, ulykker, sult og død.

Se videoen om Mars One-projektet her:

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.