Space hotel

Rumhotel skal tage imod turister

Var det noget med overnatning i rummet? Et russisk firma planlægger et hotel.

9. december 2011

Det russiske firma Orbital Technologies vil opsende en rumstation, der skal kunne rumme syv overnattende gæster, som kan leje sig ind. Senere kan der blive plads til flere, hvis der tilføjes nye moduler.

Gæsterne kan være velhavende turister eller forskere, der vil foretage eksperimenter i vægtløs tilstand på rumstationen, der indtil videre kaldes Commercial Space Station (CSS).

Firmaet sørger ikke for transport til rumstationen, men allerede nu kan rumkapslerne Soyuz fra Rusland og Shenzhou fra Kina i teorien bruges til at transportere rumturisterne. Om få år vil europæiske og amerikanske rumfærger formentlig også kunne bruges.

Cross section of space hotel

Rumstationen skal placeres i en bane om Jorden under 100 kilometer fra Den Internationale Rumstation, ISS. Derfor kan den også bruges som tilflugtssted for ISS’ mandskab, hvis der skulle ske en ulykke, der tvinger astronauterne væk fra rumstationen i en fart.

CSS udvikles sammen med den russiske rumfartsorganisation. Både et amerikansk og et spansk firma har dog også planer om en kommerciel rumstation, så tiden må vise, hvilken der først bliver til virkelighed.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: