Apollo Feature Image

Tema: Mennesket på Månen

I juli 1969 tog astronauten Neil Armstrong det første skridt på Månen. I dette tema kan du læse den dramatiske historie om Apollo projektet, som de amerikanske astronauter var villige til at sætte livet på spil for.

25. september 2009

“Et lille skridt for et menneske, et gigantisk spring for menneskeheden.”

Neil Armstrongs berømte ord fra Månen var kulminationen på otte års forberedelser, hvor 400.000 mennesker havde knoklet for at realisere en fantastisk drøm.

Nedtællingen til menneskets måske største præstation nogen sinde startede i 1961, da præsident Kennedy lovede, at USA inden årtiets udgang ville landsætte en mand på Månen og bringe ham sikkert hjem til Jorden. Da Apollo 11 landede i Stillehavet i juli 1969, var løftet indfriet.

Projektet var et enestående teamwork

Apollo-projektet var ekstremt dyrt – omregnet til nutidskroner i nærheden af 700 milliarder. Om det var udgiften værd, er stadig omstridt. Til gengæld bestrider ingen, at Apollo var et helt enestående teamwork, hvor en hær af videnskabsfolk, teknikere og ikke mindst astronauter, der var parate til at ofre livet for sagen, gjorde det muligt for mennesket at forlade sit hjem i universet og erobre en ny klode.

Illustreret Videnskab hylder denne bedrift med en artikelserie, hvor du kan følge i Apollo-astronauternes fodspor.

Følg dem, mens de oppe på toppen af den største raket, mennesket nogen sinde har bygget, bliver skudt ud i rummet. Mens de med 40.000 km/t. sætter kurs mod Månen.I de nervepirrende minutter, hvor de skal finde et landingssted mellem kratere og store klippeblokke. Og på deres farefulde vandringer ud i den ukendte verden.

Tema

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: