Virgin Galactic

Rumeventyr fortsætter trods styrt i Mojaveørknen

Rumflyet SpaceShipTwo endte som vragdele i Mojaveørknen, men ulykken sætter ikke en stopper for rumprojektet, der vil sende turister ud i rummet.

4. november 2014 af Mikkel Skovbo

SpaceShipTwo styrtede ned i Mojaveørknen i USA den 31. oktober 2014, sandsynligvis efter en fejl i rumflyets haleror. Rumfartøjet var på testflyvning forud for næste års planlagte opsendelse af turister i rummet.

Se vragdelene fra SpaceShipTwo her:

Rumturisme dør ikke med SpaceShipTwo

En pilot blev dræbt og en anden alvorligt såret under styrtet, der var et hårdt slag for Richard Bransons selskab bag rumprojektet, Virgin Galactic.

Holdet bag rumeventyret nægter dog at kaste rumdragten i ringen:

"Fremtiden bygger på hårde dage som denne, men vi skylder holdet, som har arbejdet hårdt på det her projekt, at forstå det her og bevæge os fremad," skrev Virgin Galactic allerede dagen efter ulykken.

Rumplanerne bliver formentlig udskudt efter SpaceShipTwo-ulykken, der nu skal efterforskes. Men Richard Branson bedyrer, at hvis fejlen kan fikses, så fortsætter bestræbelserne på at sende mennesker på rumrejse.

SpaceShipTwo skulle gøre Angelina Jolie vægtløs

Efter planen skulle prominente rumturister som Tom Hanks, Angelina Jolie og Ashton Kutcher allerede næste år rejse 110 km ud i Jordens atmosfære i SpaceShipTwo. Turen til godt 1,4 mio. kr. per sæde kroner inkluderede bl.a. fem minutter i vægtløs tilstand.

Vil du vide mere om SpaceShipTwo?

Læs alt om rumflyet i Illustreret Videnskabs arkiv:

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: