Biologer finder 115 nye arter
En orange krokodilleøgle og en muldvarp med en mærkelig snude. Et væld af nye, spændende arter er dukket op ved Mekongfloden i Asien. De fleste af dem springer dog med det samme ind på listen over de mest truede arter.

En krokodilleøgle med et orange hoved, en sneglespisende skildpadde og en muldvarp med en særlig snude.
Dyrene er alle blandt de 115 nye arter, Verdensnaturfonden, WWF, i en nyligt udgivet rapport har tilføjet til listen over klodens naturliv.
Alle de nye arter er fundet i Sydøstasien i området omkring Mekongfloden, som er et af Jordens biologisk mest mangfoldige områder.
De 115 arter består af 88 planter, 11 padder, 11 krybdyr, tre pattedyr og to fisk.
Nytilkommerne er blot de seneste tilføjelser til de 2.524 arter, som er blevet fundet i området, siden biologerne begyndte at finkæmme det i 1997.
Dyrene er truet af minedrift
Flere af de nye arter går direkte ind på listen over truede dyr.
For eksempel anslår biologerne, at der lever under 200 krokodilleøgler i det fri, og de få, som gør, er truede af, at kulminedrift ødelægger deres naturlige leveområder.
Nogle af arterne trives dog også.
Muldvarpen med den sære snude har i høj grad undgået kontakt med mennesker ved at holde sig under jorden i fredede områder og nationalparker.
Fundene er gjort over en lang årrække, og det har krævet langvarige undersøgelser at få dem anerkendt officielt som nye arter.
Forskerne håber, at rapporten kan gøre offentligheden opmærksom på områdets arts rigdom og skabe grobund for en mere harmonisk udnyttelse af Mekong floden, som hjælper naturen og de mennesker, som lever omkring floden.