Shutterstock

Derfor er katte bange for agurker

Videoer af katte, der springer for livet efter mødet med en agurk, er løbet løbsk på Facebook. Men hvordan kan det være, at katte er bange for agurker?

Med stoisk ro står katten og spiser af sin madskål. Men i det øjeblik den tager hovedet op af skålen og kigger sig over skulderen, bryder helvede løs. Katten springer nærmest flere meter op i luften i ren rædsel: Den har fået øje på en agurk!

Katte og agurker lægger nettet ned

Videoer af katte, der er bange for agurker, har taget internettet med storm de seneste dage. Men hvordan hænger det sammen, og kan det virkelig passe, at de små løver er bange for den aflange grøntsag?

Der findes ikke et endegyldigt svar, da der ikke er blevet forsket i, om katte er bange for agurker. Men der findes et godt bud på, hvorfor kattene reagerer så voldsomt.

Agurker overrasker katte

I videoerne er kattene godt i gang med et måltid uden at vide, at deres ejere har placeret en agurk bag dem. Og ifølge Roger Mugford, som er specialist i dyrs opførsel, er det netop i overraskelsesmomentet, at årsagen til den voldsomme reaktion skal findes.

“Jeg tror, svaret ligger i, at kattene finder et uventet objekt, som i al hemmelighed er blevet placeret, mens de havde hovedet i skålen. Katte er mistænksomme over for alt ukendt. Det ukendte kan nemlig være et andet rovdyr, som fx en slange,” siger han til The Telegraph.

“Jeg gætter på, at resultatet ville være det samme, hvis agurken blev byttet ud med noget andet. Det kunne for eksempel være en plasticfisk eller en maske,” siger Roger Mugford.