Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sort enke

Den sorte enke dræber med overlegen supergift

Hverken krybdyr eller små pattedyr kan føle sig sikre, når den sorte enke er i nærheden. Edderkoppens gift blev udviklet over få generationer, og det har givet arten en evolutionær fordel.

Den sorte enke er 15 gange giftigere end en klapperslange

Den sorte enke var evolutionsmæssigt ganske kort tid om at udvikle sin kraftige gift. Giften har givet edderkoppen et forspring frem for andre arter og gjort den i stand til at dræbe både små krybdyr og pattedyr.

Det viser ny forskning fra University of Massachusetts i USA, hvor forskere har nærstuderet hunedderkoppens gift, som er cirka 15 gange kraftigere end klapperslangens.

Læs også alt om edderkopper i Danmark her

Han-edderkopper spiller dødsroulette

Den sorte enke er en af de edderkoppearter, hvor hunnen æder hannen efter parring. Og generelt kræver det en del snuhed og hurtighed at være født som edderkoppe-han. For at befrugte hunnen skal han nå at få hende interesseret, parre sig og slippe væk med livet i behold.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul