Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvad lever edderkopper af, når der ikke er nogen fluer?

Edderkopper har en bred smag og gufler sig mætte i en buffet af insekter og andre edderkoppearter. Hvis de da ikke bare lader være med at spise.

Unsplash/MichaelPodger

Mange tror, at edderkopper – specielt dem, der laver spind – nærmest udelukkende lever af fluer, men det er helt forkert. Edderkopper spiser alle former for insekter – fra de mindste myg til store natsværmere og guldsmede.

Verdens edderkopper æder hvert år 400 til 800 mio. tons insekter, larver og andre smådyr, som ellers ville sværme i hobetal i vores marker og haver og ødelægge fødevarerne.

Mejeredderkoppens livret er andre edderkopper. Trods sit spinkle udseende fanger den let fuldvoksne husedderkopper.

© Alex Hyde/Nature Picture Librar

Edderkopper kan undvære mad i ugevis

Enkelte edderkoppearter, fx de tyndbenede mejeredderkopper, som de fleste af os har et eksemplar af hængende i kælderen, har ligefrem specialiseret sig i at fange og æde andre edderkopper. Mejeredderkopperne stammer fra Sydeuropa, men er i hastig fremgang i Nordeuropa og Skandinavien.

Hvis edderkopper opholder sig steder, hvor der overhovedet ikke er andre smådyr, kan de sagtens overleve det. Edderkopper er nemlig store sultekunstnere, og alt efter art og omgivelser kan de undvære mad i ugevis eller endda månedsvis.

Læs også:

Edderkopper

5 ting du ikke vidste om edderkopperne i dit hus

2 minutter
Edderkopper

Edderkopper har tilpasset sig byens liv

2 minutter
Edderkopper

5 myter om edderkopper

7 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul