Unsplash/MichaelPodger

Hvad lever edderkopper af, når der ikke er nogen fluer?

Edderkopper har en bred smag og gufler sig mætte i en buffet af insekter og andre edderkoppearter. Hvis de da ikke bare lader være med at spise.

Mange tror, at edderkopper – specielt dem, der laver spind – nærmest udelukkende lever af fluer, men det er helt forkert. Edderkopper spiser alle former for insekter – fra de mindste myg til store natsværmere og guldsmede.

Verdens edderkopper æder hvert år 400 til 800 mio. tons insekter, larver og andre smådyr, som ellers ville sværme i hobetal i vores marker og haver og ødelægge fødevarerne.

Læs også alt om edderkopper i Danmark her

Mejeredderkoppens livret er andre edderkopper. Trods sit spinkle udseende fanger den let fuldvoksne husedderkopper.

© Alex Hyde/Nature Picture Librar

Edderkopper kan undvære mad i ugevis

Enkelte edderkoppearter, fx de tyndbenede mejeredderkopper, som de fleste af os har et eksemplar af hængende i kælderen, har ligefrem specialiseret sig i at fange og æde andre edderkopper. Mejeredderkopperne stammer fra Sydeuropa, men er i hastig fremgang i Nordeuropa og Skandinavien.

Hvis edderkopper opholder sig steder, hvor der overhovedet ikke er andre smådyr, kan de sagtens overleve det. Edderkopper er nemlig store sultekunstnere, og alt efter art og omgivelser kan de undvære mad i ugevis eller endda månedsvis.

Læs også om verdens giftigste edderkopper.