Shutterstock

Er alle hunde i familie med ulven?

Lang tid før den første hunderace opstod, begynde menneskene at bruge ulven som jagtpartner og senere også som vagtdyr. Men hvilken hund ligner mest en ulv? Og er alle hunde egentlig i familie med ulven?

Længe inden de første hunderacer opstod, grundlagde urmennesket forholdet til dets bedste ven.

For mellem 15.000 og 130.000 år siden begyndte mennesker at bruge ulven som jagtpartner. Samarbejdet blev tættere, og ulvene blev senere brugt som bl.a. vagtdyr.

De første tamhunde bar uden tvivl mange af ulvens træk og lignede formentlig nutidens slædehunde. Allerede på et tidligt tidspunkt begyndte mennesket at avle på og selektere deres hunde og kom på den måde frem til et stadigt voksende antal racer.

Ulvens gener viste sig at være ualmindeligt fleksible med hensyn til at udtrykke forskellige farver og størrelser. Resultatet er, at alle hunderacer i dag nedstammer fra ulven, og at arten er det genetisk mest varierede dyr, vi kender til.

Hvilken hund ligner mest en ulv?

Da alle hunderacer nedstammer fra ulven, er der i dag mange hunde, der ligner ulven.

Men Alaskan Malamute, der er en af verdens ældste racer, ligner ulven i særlig grad, især hvad angår væremåde og udseende.

Alaskan Malamute er især kendt for at være rolig, social og meget hårdtarbejdende. Derudover kan den udholde ufatteligt lave temperaturer. Hunden blev oprindeligt brugt til at fragte tung oppakning og trække slæder.

© Shutterstock