Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Er alle hunde i familie med ulven?

Lang tid før den første hunderace opstod, begynde menneskene at bruge ulven som jagtpartner og senere også som vagtdyr. Men hvilken hund ligner mest en ulv? Og er alle hunde egentlig i familie med ulven?

Shutterstock

Længe inden de første hunderacer opstod, grundlagde urmennesket forholdet til dets bedste ven.

For mellem 15.000 og 130.000 år siden begyndte mennesker at bruge ulven som jagtpartner. Samarbejdet blev tættere, og ulvene blev senere brugt som bl.a. vagtdyr.

De første tamhunde bar uden tvivl mange af ulvens træk og lignede formentlig nutidens slædehunde. Allerede på et tidligt tidspunkt begyndte mennesket at avle på og selektere deres hunde og kom på den måde frem til et stadigt voksende antal racer.

Ulvens gener viste sig at være ualmindeligt fleksible med hensyn til at udtrykke forskellige farver og størrelser. Resultatet er, at alle hunderacer i dag nedstammer fra ulven, og at arten er det genetisk mest varierede dyr, vi kender til.

Hvilken hund ligner mest en ulv?

Da alle hunderacer nedstammer fra ulven, er der i dag mange hunde, der ligner ulven.

Men Alaskan Malamute, der er en af verdens ældste racer, ligner ulven i særlig grad, især hvad angår væremåde og udseende.

Alaskan Malamute er især kendt for at være rolig, social og meget hårdtarbejdende. Derudover kan den udholde ufatteligt lave temperaturer. Hunden blev oprindeligt brugt til at fragte tung oppakning og trække slæder.

© Shutterstock

Læs også:

Dyr

Spækhuggerens stamfader lignede en ulv

2 minutter
Dyr

Hvorfor lægger hunde hovedet på skrå?

0 minutter
Hajer i Danmark sildehaj
Hajer

Hajer jager i danske farvande

10 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul