Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Spækhugger angriber
Dyr - Hvaler

Spækhuggere går til angreb på en flok kaskelotter

For første gang er det lykkedes en undervandsfotograf at fange kampe mellem to af Jordens største rovdyr på video. Ét slag med en kaskelothale kan brække ryggen på en spækhugger, men de sort-hvide dræbere lader sig ikke afskrække.

Enestående video af spækhugger og kaskelotter i kamp

Undervandsfotograf og grundlægger af Blue Sphere Media Shawn Heinrichs har som den eneste nogensinde optaget en video, som dokumenterer en flok spækhuggeres angreb på en gruppe kaskelotter.

Normalt samarbejder spækhuggerflokke om at nedlægge kaskelotunger. Men i sjældne tilfælde kan sult også drive en spækhugger til sammen med andre sort-hvide dræbere at gå til angreb på voksne kaskelotter.

Sammenhold er det bedste forsvar mod en spækhugger

Når en faretruende flok spækhuggere nærmer sig kaskelotterne, vælter fælleskabsfølelsen frem i de store hvaler.

Svømmer kaskelotterne spredt, klynger de sig lynhurtigt sammen og danner en rund formation som et hjul – den såkaldte margueritformation. Kalve og svage hvaler beskyttes i midten af kaskelotternes formation.

Kaskelothvalerne forsøger at slå spækhuggerne væk med deres kraftfulde halefinner. Et enkelt slag med en kaskelothale kan brække ryggen på en spækhugger.

En spækhugger skal normalt vare sig for en kaskelot

Når en spækhugger angriber en fuldvoksen kaskelot, er det med livet som indsats. Kaskelotten er stor, stærk og hurtig og går ikke af vejen for at bruge sine kræfter i kamp. Læs mere om havets kampvogn her:

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul