Spækhuggere går til angreb på en flok kaskelotter

For første gang er det lykkedes en undervandsfotograf at fange kampe mellem to af Jordens største rovdyr på video. Ét slag med en kaskelothale kan brække ryggen på en spækhugger, men de sort-hvide dræbere lader sig ikke afskrække.

Spækhugger angriber

Enestående video af spækhugger og kaskelotter i kamp

Undervandsfotograf og grundlægger af Blue Sphere Media Shawn Heinrichs har som den eneste nogensinde optaget en video, som dokumenterer en flok spækhuggeres angreb på en gruppe kaskelotter.

Normalt samarbejder spækhuggerflokke om at nedlægge kaskelotunger. Men i sjældne tilfælde kan sult også drive en spækhugger til sammen med andre sort-hvide dræbere at gå til angreb på voksne kaskelotter.

Sammenhold er det bedste forsvar mod en spækhugger

Når en faretruende flok spækhuggere nærmer sig kaskelotterne, vælter fælleskabsfølelsen frem i de store hvaler.

Svømmer kaskelotterne spredt, klynger de sig lynhurtigt sammen og danner en rund formation som et hjul – den såkaldte margueritformation. Kalve og svage hvaler beskyttes i midten af kaskelotternes formation.

Kaskelothvalerne forsøger at slå spækhuggerne væk med deres kraftfulde halefinner. Et enkelt slag med en kaskelothale kan brække ryggen på en spækhugger.

En spækhugger skal normalt vare sig for en kaskelot

Når en spækhugger angriber en fuldvoksen kaskelot, er det med livet som indsats. Kaskelotten er stor, stærk og hurtig og går ikke af vejen for at bruge sine kræfter i kamp. Læs mere om havets kampvogn her: