Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ocean Art Photography

Fotografer fra mere end 60 forskellige lande kæmpede om i alt 15 kategorier. Her ses vinderbilledet under kategorien 'Compact Wide Angle' taget af fotografen Stephen Holinski.

© Stephen Holinski
Dyr - Havdyr

Vinderne kåret: Her er årets vildeste undervandsfotos

Vinderne af den prestigefyldte Ocean Art Photography Competition er netop kåret. Og endnu engang inviterer nogle af verdens dygtigste fotografer os helt tæt på de mest dragende skabninger i havets dyb.

Under de krusende bølger ud for klodens utallige kyster lurer en verden af mystiske væsener og golde overflader, der ligger langt væk fra livet, som vi kender det.

Havets dyb har altid været omgivet af en særlig mystik. Og nu inviterer nogle af verdens ypperste undervandsfotografer dig med ned under bølgerne i fotokonkurrencen ’Ocean Art Photography Competition 2016’.

Vi præsenterer et udpluk af vinderbillederne her. Du kan finde mange flere på konkurrencens hjemmeside.

© Matty Smith

Konkurrencens suveræne vinder blev fotografen Matty Smith, der med dette enestående foto formår at indfange det gople-lignende og hvirvelløse havdyr ’Portugisisk Orlogsmand’, både over og under vandet.

I virkeligheden er den portugisiske orlogsmand ikke et dyr, men snarere en koloni af gopler med hver deres funktion – en såkaldt superorganisme.

Og selvom den måske ser harmløs og dragende ud på billedet, er det alligevel en god idé at svømme en stor bue udenom, hvis du ænser den i horisonten.

Nærkontakt med de meterlange, giftige brændetråde kan både medføre opsvulmet hud, kløe, febersymptomer, kvalme og i sjældne tilfælde døden.

Joaquin Gutierrez vandt førstepladsen i portræt-kategorien med dette foto af to såkaldte hanefisk i færd med at smovse af en vandmand ved havet ud for De Kanariske Øer.

© Lawrence Alex Wu

Førstepladsen i kategorien ’Compact Behavior’ gik til Lawrence Alex Wu med dette foto af et hvirlende tæppe glasfisk, der bruger dykkeren som et skjold mod angreb fra større fisk ud for Hin Deang i Thailand.

© Christian Miller

Førstepladsen i kategorien ’Pool/Conceptual’ gik til fotografen Christian Miller, der fangede skildpadden Eva i færd med at fange føde. Eva er en del af et større rehabiliteringsprogram for skildpadder i Queensland, Australien.

© Lawrence Alex Wu

Dette to centimeter skovlignende landskab viser indersiden af en såkaldt søpung – et dyr, der lever nedgravet i havbunden eller fæstnet til sten, alger eller skibe.

Fanget af fotografen Lawrence Alex Wu, og vinder af ’Compact Macro-kategorien’.

Læs også:

Hajer

Forskere afslører: Hvidhajen har en overraskende diæt

4 minutter
Fjæsing på havbunden
Fisk

Fjæsingen er Nordeuropas giftigste fisk

4 minutter
Fisherman
Fisk

Bider fiskene bedre på i regnvejr?

3 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul