Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Snail parasite
Dyr

Hjerneparasitter gør sine ofre til viljeløse zombier

Det er en frygtelig skæbne, som overgår en snegl og en myre i disse to videoer. De viser, hvordan parasitter kan overtage kontrollen med deres ofre.

Det vrimler med hjerneparasitter i naturen. Nogle angriber kun dyr, mens andre ikke går af vejen for at kaste sig over et menneske.

Parasitterne overtager deres ofres hjerner og kroppe og manipulerer dem, så de hjælper parasitten med at gennemføre sin livscyklus. Alt fra svampe og orme til mikroskopiske amøber kan inficere, overtage og dræbe dyr på et hav af forskellige måder.

Læs mere om hjerneparasitterne her:

Video: Hjernekontrol

Herunder er to grusomme eksempler på hjernekontrol i dyreverdenen. I den første video bliver en ravsnegl inficeret af en fladorm, der får sneglens antenne til at ligne en maddike, som er guf for de fugle, som parasitten gerne vil ende i. I den anden video bliver myrer og andre dyr inficeret med svampesporer fra den parasitiske svamp Ophiocordyceps unilateralis. Den får sine ofre til at kravle højt op og bide sig fast, hvorefter myren dør, og svampen bryder ud af myrens hoved og drysser svampesporer ned over de andre myrer.

Snegl:

Myrer:

Læs også:

Dyr

Dræberparasitter forvandler deres ofre til zombier

2 minutter
Hajer i Danmark sildehaj
Hajer

Hajer jager i danske farvande

10 minutter
Dyr

Hos hvilket dyr er der størst forskel på han og hun?

0 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul