Shutterstock

Hvorfor kan hunde ikke tåle chokolade?

Chokolade er fremstillet af sukker og frø fra kakaotræet. Frøene indeholder bl.a. theobromin og koffein, som påvirker nervesystemet og for os mennesker har en opkvikkende og ufarlig virkning.

Hunde er ligesom mennesker glade for søde sager og vil guffe chokolade i sig, hvis de kan få lov. Det bør man imidlertid ikke tillade. Chokoladens indhold af theobromin er nemlig giftigt for dem, da de er meget længere om at nedbryde stoffet end mennesker er. Den langsomme nedbrydning har en negativ virkning på hundens nervesystem, hjerte-kar-system og nyrer.

Hvis hunden spiser meget chokolade, er symptomerne opkastning, diarré, hjertebanken, øget vandladning, muskellammelser og rastløshed. Ved særligt slemme forgiftninger kan chokoladen føre til åndedrætsbesvær, hjertestop og i meget sjældne tilfælde død. Man skal dog ikke gå i panik, hvis hunden har spist et stykke chokolade. Der skal nemlig en del til, før forgiftningssymptomerne viser sig.

Hvor meget hunden kan tåle, afhænger af hundens størrelse og typen af chokolade. Mørk kogechokolade indeholder fx op til syv gange så meget theobromin som mælkechokolade.