Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Er det sandt, at humlebien ikke kan flyve?

Man hører, at humlebier faktisk ikke kan flyve, men hvordan kan det passe?

Shutterstock

Historien er en af videnskabens mest sejlivede myter. Efter sigende stammer den fra 30’ernes Tyskland, hvor en ekspert i aerodynamik forklarede en biolog, at en humlebi ifølge hans beregninger ikke kunne flyve. Biologen tog det til sig som et eksempel på naturens finurlighed, og siden spredte myten sig til aviser og videre til folkeviddet. Aerodynamikeren havde bare glemt, at humlebiens vinger er ru og bøjelige og ikke glatte og stive, og det gør en kolossal forskel. Hver gang bien slår med vingerne, skabes der lufthvirvler, som giver den nødvendige ekstra opdrift.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul