Lions eats elephant

Snedige rovdyr dræber med list

Fra vågernes knibtangsmanøvrer til spækhuggernes wavewashing. Hos nogle rovdyr når samarbejde og taktik imponerende højder. Se 4 fantastiske eksempler.

Læs om snedige rovdyr

Læs artiklen: 'Dyrerigets snedige dræbere' fra Illustreret Videnskab 4/2013. Som abonnent på bladet kan du hente artiklen ved hjælp af knappen nedenfor.

Sælen bliver skyllet i døden

Få taktikker i dyreverden er så udspekulerede som spækhuggernes wavewashing. Normalt er sæler i sikkerhed, når de ligger på en drivende isflage, men ikke for nogle grupper af spækhuggere, der har specialiseret sig i at skylle byttet i døden.

Knibetangsmanøvre overrumpler kanin

De amerikanske brunskuldrede våger er meget sociale rovdyr, som har gjort det til en kunst at jage i flok. Ved at placere sig strategisk rundt om en kanin og lokke den i en fælde, får vågerne fuldt udbytte af deres jagt.

Se filmen her

Rovdyr samarbejder om at udrydde fiskestime

Nogle gange tiltrækkes en række forskellige rovdyr den samme fiskestime og samarbejder om at æde rub og stub. Fænomenet kaldes en baitball og kan have deltagelse af suler, søløver, tun, hajer og, i enkelte altopslugende tilfælde, hvaler.

Løven er jagtmarkens største general

Intet andet rovdyr har så veludviklet et arsenal af jagtstrategier som løven. Alt fra kaniner til elefanter kan nedlægges, hvis blot løveflokken arbejder sammen og vælger den rigtige strategi. Lær mere om løvernes blitzangreb, knibetangs- og afledningsmanøvrer i den 50 minutter lange naturudsendelse:

Læs mere

Læs artiklen: 'Dyrerigets snedige dræbere' fra Illustreret Videnskab 4/2013. Som abonnent på bladet kan du hente artiklen ved hjælp af knappen nedenfor.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

FÅ ILLUSTRERET VIDENSKABS NYHEDSBREV

Du får dit gratis særtillæg, Vores Ekstreme Hjerne, til download, straks du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.