Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kan en svane brække en mands arm?

En aggressiv han-svane kan puste sig op og true dig med et vingefang på 230 cm. Og ifølge myten kan han også brække din arm. Her er ekspertens dom.

Photo by Raphael Schaller on Unsplash

I yngletiden er hannen hos knopsvanen ofte meget aggressiv over for artsfæller og andre, som han opfatter som en trussel mod reden og ungerne.

Han puster sig op og spreder sine vinger ud, og med et vingefang på 230 cm og en højde på 155 cm kombineret med en høj hvæsende lyd, bliver de fleste indtrængere afskrækket.

Det er dog meget svært at finde pålidelige videnskabelige oplysninger om svaner, der har angrebet mennesker, så de er kommet meget slemt til skade.

Man kan derimod finde eksempler på svaner, som fx har bidt mennesker i fingeren, og ornitologen Stephen Moss fremhæver, at det i nogle tilfælde kan være farligt at komme for tæt på svaner – specielt for børn. Det er og bliver dog en myte, at svaner kan brække en arm på en voksen mand.

Men selv om svaner ikke er helt så farlige, som mange tror, så er der stadig grund til at have den fornødne respekt for dem – lige som for alle andre dyr.

Læs også:

Fugle

Æg er naturens geniale emballage

2 minutter
Edderkopper i Danmark - Den store husedderkop
Edderkopper

Her er Danmarks største edderkop

13 minutter
Dyr

Bier kan lære at tælle og forstå symboler

3 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul