Kloden vrimler med ukendte arter
Kun ti procent af alle Jordens dyrearter er indtil videre blevet opdaget af mennesker. Derfor finder forskere konstant nye dyr med helt særlige evner og karaktertræk. En reje med en enorm lyserød klo er blandt nyeste tilføjelser i biologernes leksikon.

En gigantisk pink klo har fået en ny art af pistolreje opkaldt efter rockbandet Pink Floyd.
Hvert år finder biologer mellem 15.000 og 18.000 nye dyrearter – og noget tyder på, at de har mange flere i vente.
Et forskerhold fra Canada og Hawaii har gennem statistisk analysearbejde regnet sig frem til, at op mod 86 procent af alle arter på land og 91 procent til vands endnu ikke er identificeret. Regnestykket viste, at kloden er opholdssted for 8,7 millioner dyrearter, hvoraf kun cirka 955.000 er klassificeret i dag.
Ny reje har kæmpeklo
Et af de dyr, som biologerne opdagede i 2017, er en ny art af pistolreje.
På grund af sin enorme, lyserøde klo er den nye reje blevet opkaldt efter rockbandet Pink Floyd – men det lille dyr har til tider et drabeligt meget højere lydniveau.
Rejen nedlægger byttedyr med et enkelt klap med kloen.
Den cirka 5,5 mm lange reje bruger kloen til at danne en boble, som efter et øjeblik sprænger med et øredøvende brag og skaber en chokbølge, der lammer rejens byttedyr, fx småfisk og krabber.
Herefter kan rejen let indfange og spise de lammede dyr
Larmer mere end raket
Boblen skabes i et hulrum i kloen, hvor trykket kan nå op på 80 kPa, og den dødsensfarlige lyd kan nå 210 decibel – højere end støjen fra en raketopsendelse.