lazy koala
Dyr

Koalaen sover næsten hele døgnet

Op til 22 timer i døgnet blunder koalaen i trækronerne. En kost kun bestående af eukalyptusblade tvinger den til at spare på kræfterne.

Koalaen er verdensmester i at sove. Det australske pungdyr sover det meste af døgnet – helt op til 22 timer – og resten af tiden bruger det på at æde. For det meste består føden kun af eukalyptusblade, og den ekstremt ensidige kost tvinger dyret til at spare mest muligt på kræfterne. Heldigvis har koalaen ikke brug for at være let til bens. Eukalyptusblade er så vandholdige, at den slipper for at skulle bevæge sig efter vand. Koalaen har heller ikke mange naturlige fjender, som den skal stikke af fra, og endelig er den ikke noget særligt socialt dyr – den tilbringer kun ganske få minutter om dagen sammen med andre koalaer.

Klatrer hurtigt tilbage i trygheden

Selv om koalaen normalt er langsom, kan den dog godt bevæge sig ret hurtigt, hvis den absolut skal. Nå den fx en sjælden gang imellem er nødt til at finde et andet træ at spise af, klatrer den hurtigt ned på jorden og op i de trygge trækroner igen.

Vi har kåret de ti mest dovne dyr. Er du enig i vores vurdering? Stem her.

Læs også:

Parring

Sjælden natfrø overrasker med ny sexstilling

0 minutter
Fugle

Hvorfor er nogle flamingoer hvide?

0 minutter
Electric Eel 12/2014
Fisk

Elektriske ål: Hvordan giver en elektrisk ål stød?

0 minutter

Log ind

Fejl: Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
VisSkjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!