Shutterstock

Det australske luftvåben redder koalaer fra skovbrande

Australiens skovbrande skåner ingen og intet, hverken dyr eller planter. Da seks tilskadekomne koalaer skulle evakueres, trådte det australske luftvåben til.

Redningsaktion | Australiens luftvåben evakuerer kvæstede koalaer

77.000 km2 skov – et område tæt på dobbelt så stort som Danmark – er brændt ned i Australien siden oktober. Det australske luftvåben måtte gribe ind og evakuere alvorligt kvæstede dyr med fly for at få dem i dyrlægebehandling.

Doug Gimesy/Nature Picture Library

Offer | Langsomme pungdyr kravler i døden

Koalaen kan kun bevæge sig med 11 km/t – halvt så hurtigt som en skovbrand – og er derfor ikke i stand til at undslippe flammehavet. Desuden kravler dyret instinktivt op i trætoppene for at undslippe fare. Biologer mener at mindst 30.000 koalaer er omkommet.

Ricky Carioti/The Washington Post/Getty Images

Førstehjælp | Lokale reddere behandler brandskaderne

En antibakteriel hydrogel smøres på koalaens brandsår. Gelen virker afkølende og sikrer at sårene heler smertefrit. Hvis skaderne ikke behandles, kan koalaen ikke kravle i træer og vil derfor sulte.

Doug Gimesy/Nature Picture Library

Evakuering | Miltært fly åbner bugen for de svært kvæstede koalaer

Seks svært forbrændte koalaer har ingen chancer for at overleve uden dyrlægehjælp, så det australske luftvåben dirigerer et C-27J Spartan-transportfly til Mallacoota – en af de værst ramte byer i Australien. Koalaerne skal evakueres til Melbourne Zoo, 250 km mod syd.

Doug Gimesy/Nature Picture Library

Særlast | Ro og kropsvarme sikrer transporten

Under flyveturen transporteres fem af koalaerne i transportkasser. I kasserne er der mørkt, stille og varmt, hvilket forhindre at dyrene bliver stressede. Kun en enkelt ung koala, beroliges hos en dyrepasser.

Doug Gimesy/Nature Picture Library

Behandling | Dyrepassere giver koala-unge mælketilskud

Når koalaerne ankommer til Melbourne Zoo, behandles deres brandsår i flere dage. Dyrene gives væske, smertestillende medicin og unge koalaer, som har mistet deres mødre i skovbrandende, får også mælketilskud.

Jo-Anne McArthur/Nature Picture Library

Forstærkninger | Droner skal redde mange flere liv

Flere tilskadekomne koalaer kan gemme sig i trætoppene. Nu skal droner spore dyrene og vurdere deres sundhedstilstand, så de værst medtagne kan få hurtig hjælp. På trods af tabene mener forskerne ikke, at koalaen er udryddelsestruet – endnu.

Doug Gimesy/Nature Picture Library