Shutterstock

Det australske luftvåben redder koalaer fra skovbrande

Australiens skovbrande skåner ingen og intet, hverken dyr eller planter. Heldigvis trådte det australske luftvåben til, da seks koalaer skulle evakueres fra flammerne.

Redningsaktion | Australiens luftvåben evakuerer kvæstede koalaer

77.000 km2 skov – et område tæt på dobbelt så stort som Danmark – er brændt ned i Australien siden oktober. Det australske luftvåben måtte gribe ind og evakuere alvorligt kvæstede dyr med fly for at få dem i dyrlægebehandling.

Doug Gimesy/Nature Picture Library

Offer | Langsomme pungdyr kravler i døden

Koalaen kan kun bevæge sig med 11 km/t – halvt så hurtigt som en skovbrand – og er derfor ikke i stand til at undslippe flammehavet. Desuden kravler dyret instinktivt op i trætoppene for at undslippe fare. Biologer mener at mindst 30.000 koalaer er omkommet.

Ricky Carioti/The Washington Post/Getty Images

Førstehjælp | Lokale reddere behandler brandskaderne

En antibakteriel hydrogel smøres på koalaens brandsår. Gelen virker afkølende og sikrer at sårene heler smertefrit. Hvis skaderne ikke behandles, kan koalaen ikke kravle i træer og vil derfor sulte.

Doug Gimesy/Nature Picture Library

Evakuering | Miltært fly åbner bugen for de svært kvæstede koalaer

Seks svært forbrændte koalaer har ingen chancer for at overleve uden dyrlægehjælp, så det australske luftvåben dirigerer et C-27J Spartan-transportfly til Mallacoota – en af de værst ramte byer i Australien. Koalaerne skal evakueres til Melbourne Zoo, 250 km mod syd.

Doug Gimesy/Nature Picture Library

Særlast | Ro og kropsvarme sikrer transporten

Under flyveturen transporteres fem af koalaerne i transportkasser. I kasserne er der mørkt, stille og varmt, hvilket forhindre at dyrene bliver stressede. Kun en enkelt ung koala, beroliges hos en dyrepasser.

Doug Gimesy/Nature Picture Library

Behandling | Dyrepassere giver koala-unge mælketilskud

Når koalaerne ankommer til Melbourne Zoo, behandles deres brandsår i flere dage. Dyrene gives væske, smertestillende medicin og unge koalaer, som har mistet deres mødre i skovbrandende, får også mælketilskud.

Jo-Anne McArthur/Nature Picture Library

Forstærkninger | Droner skal redde mange flere liv

Flere tilskadekomne koalaer kan gemme sig i trætoppene. Nu skal droner spore dyrene og vurdere deres sundhedstilstand, så de værst medtagne kan få hurtig hjælp. På trods af tabene mener forskerne ikke, at koalaen er udryddelsestruet – endnu.

Doug Gimesy/Nature Picture Library