Puma fundet med tænder i baghovedet

Forskere har aldrig set noget lignende. En død puma med en kæbe stikkende ud af hovedet vækker stor undren.

Puma tænder i baghovedet

Dyret ligner noget, dr. Frankenstein kunne have haft fingrene lidt for langt nede i.

En anonym jæger har skudt en puma i den amerikanske stat Idaho. Og det er nemt at forestille sig, at han har fået et mindre chok, da han kom tæt på sit bytte.

Den døde puma har nemlig en horn-lignende gevækst i baghovedet, som er prydet med tænder. Tænderne ligner til forveksling de skarpe fortænder, der stikker ud af munden på den.

Zoom af tænderne i pumaens baghoved. Foto: Idaho Fish and Game

Puma rejser mange spørgsmål

Jægeren indleverede pumaen til en parkbetjent, som sendte et billede af det spøjse dyr videre til jagt og fiskeri-kontoret i Pocatello i det sydøstlige Idaho.

De ansatte på kontoret måtte spørge dyrelæger og eksperter i dyreliv til råds for at finde en forklaring på det aparte dyr.

1. En tumor med hud og hår

Eksperternes første forklaring er, at gevæksten kan være en sjælden type svulst med det medicinske navn: teratom.

Svulsten består af kimceller – kønsceller – som i fosterstadiet er i stand til at udvikle sig til forskellige typer af væv.

Og netop derfor kan denne type svulst både indeholder hår, tænder, hud, fedt, muskulatur og knogler.

I april sidste år fik en indisk kvinde fjernet et teratom fra hjernen. Teratomet havde både hår og tænder.

2. En trynet tvilling

Eksperternes andet bud er, at kæben er en del af siamesisk tvilling, som er død i livmoderen og er optaget af den nu døde puma i fosterstadiet.

Fænomenet kaldes også for en parasit-tvilling. I 2012 fjernede peruvianske læger en ca. 25 cm lang parasit-tvilling uden hjerne, hjerte eller lunger fra maven på en tre-årig dreng, som havde klaget over mavesmerter.

3. En eftertrykkelig kæberasler

Den sidste forklaring kommer fra biologen Zach Lockyer. Han foreslår, at misdannelsen kan skyldes en skade på pumaens tænder eller kæbe, som efterfølgende er helet på en uheldig måde.

En normal puma uden hverken kæbeskader eller gevækster. Foto: Shutterstock

Men Lockyer siger selv til Idaho State Journal, at dette er den mindst sandsynlige forklaring på tænderne i baghovedet, da der ikke synes at være en skade omkring pumaens mund.