Slanger

Slange

Slanger lurer efter bytte

I krybende bevægelser bevæger den sig fremad og angriber sit bytte. Bider med sine gifttænder eller kvæler byttet ved at slynge sin lange og lemmeløse krop om det. Slanger lever rundt i hele verden, og der findes ca. 3000 forskellige slangearter. De fleste slanger er ikke giftige, men der findes ca. 250 arter, som er giftige. Men hvilken slange er verdens farligste, hvor hurtigt kan den slå mennesker og dyr ihjel - og kan slangens dødbringende gift bruges til noget nyttigt? Bliv klogere på slanger i vores samling af artikler her på siden.

Verdens giftigste slanger

Der findes et utal af giftige og farlige slanger rundt om i verden, som ved et enkelt bid kan slå ihjel. Især i den australske bush lurer de giftige reptiler, men også Afrika og Sydøstasien gemmer på de slimede krybdyr.

Kobraen har længe været kendt som en af de giftigste slanger, fordi den kan spytte sin gift afsted og ramme sin modstander på tre meters afstand. Men kobraen er ingenting i forhold til taipan-slangen, som lever i Australien. Et enkelt bid fra den indeholder nok gift til at dræbe mere end 100 mennesker. Dens gift er en ekstrem kraftig nervegift, der svækker nerveimpulserne, så nerver og muskler lammes. Ingen bid har dog på nuværende tidspunkt ført til dødsfald, da der i Australien er gode behandlingsmuligheder.

Af andre farlige slanger kan nævnes den brune giftslange, blå krait og den sorte mamba.

Giftig slange taipan

© Shutterstock