Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kobberhoved bliver ét med skovbund dækket af blade

Kan du spotte giftslangen?

Den er ekspert i bagholdsangreb og næsten umulig at se i de rette omgivelser. Kan du finde kobberhovedet i bladene? Ellers scroll ned og få lidt hjælp.

Jerry Davis/SssnakeySci/Twitter

Det nordamerikanske kopperhoved er en forklædningens mester.

Slangens timeglasformede camouflagestriber får den til at smelte nærmest helt sammen med bladene på skovbunden. Og det gør den op til 1 meter lange giftslange effektivt brug af, når den jager ved at ligge musestille og vente på at plante hugtænderne i mus og frøer med et overraskende hug.

Kunne du ikke se den? Prøv her:

Hov, der er den jo.

© Jerry Davis/SssnakeySci/Twitter

Det velkamouflerede kobberhoved er en grubeorm i familie med bl.a. klapperslangen og har to hulrum – gruber – forrest på hovedet fyldt med varmefølsomme organer.

Det giver den listige ekspert i bagholdsangreb et termisk syn, så den kan opfange kropsvarmen fra sine byttedyr og angribe i mørke.

... Og lidt tættere på:

Kobberhoved ligger på lur blandt blade og kviste

Det østlige kobberhoved (Agkistrodon contortrix) lever i Nordamerika fra New York i nord til Mexico i syd og Nebraska i vest. Slangens navn stammer fra dens karakteristiske hovedfarve.

© Wikimedia Commons/Wilafa

Kobberhovedet er giftig, men sjældent dødelig for mennesker. Heldigvis. For slangen er blandt dem, der bider flest mennesker i hele Nordamerika – fordi den er meget almindelig og trives overalt, også i forstadsområder.

Slangen leverer en blodgift, der modvirker blodets evne til at koagulere og kan ødelægge vævet lokalt i bidområdet hos mennesker.

Så altså – nok se, men ikke røre. Selvom slangen efter sigende udsender en lidt bizar duft ved berøring ... af agurk.

Er du til mere fascinerende slangeviden og sanse-snyd?

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul