Kobberhoved bliver ét med skovbund dækket af blade

Kan du spotte giftslangen?

Den er ekspert i bagholdsangreb og næsten umulig at se i de rette omgivelser. Kan du finde kobberhovedet i bladene? Ellers scroll ned og få lidt hjælp.

Den er ekspert i bagholdsangreb og næsten umulig at se i de rette omgivelser. Kan du finde kobberhovedet i bladene? Ellers scroll ned og få lidt hjælp.

Jerry Davis/SssnakeySci/Twitter

Det nordamerikanske kopperhoved er en forklædningens mester.

Slangens timeglasformede camouflagestriber får den til at smelte nærmest helt sammen med bladene på skovbunden. Og det gør den op til 1 meter lange giftslange effektivt brug af, når den jager ved at ligge musestille og vente på at plante hugtænderne i mus og frøer med et overraskende hug.

Kunne du ikke se den? Prøv her:

Hov, der er den jo.

© Jerry Davis/SssnakeySci/Twitter

Det velkamouflerede kobberhoved er en grubeorm i familie med bl.a. klapperslangen og har to hulrum – gruber – forrest på hovedet fyldt med varmefølsomme organer.

Det giver den listige ekspert i bagholdsangreb et termisk syn, så den kan opfange kropsvarmen fra sine byttedyr og angribe i mørke.

... Og lidt tættere på:

Kobberhoved ligger på lur blandt blade og kviste

Det østlige kobberhoved (Agkistrodon contortrix) lever i Nordamerika fra New York i nord til Mexico i syd og Nebraska i vest. Slangens navn stammer fra dens karakteristiske hovedfarve.

© Wikimedia Commons/Wilafa

Kobberhovedet er giftig, men sjældent dødelig for mennesker. Heldigvis. For slangen er blandt dem, der bider flest mennesker i hele Nordamerika – fordi den er meget almindelig og trives overalt, også i forstadsområder.

Slangen leverer en blodgift, der modvirker blodets evne til at koagulere og kan ødelægge vævet lokalt i bidområdet hos mennesker.

Så altså – nok se, men ikke røre. Selvom slangen efter sigende udsender en lidt bizar duft ved berøring ... af agurk.

Er du til mere fascinerende slangeviden og sanse-snyd?