Shutterstock

Top 5: Hvilke dyr parrer sig længst?

Mennesker har i gennemsnit sex i 5,4 minutter. Men mange dyr parrer sig i meget længere tid.

Mennesker er et af de eneste pattedyr, der har sex for sjov. Til gengæld kan vi slet ikke udholde strabadserne i lige så lang tid, som mange dyr kan.

Et gennemsnitligt samleje mellem mennesker varer i 5,4 minutter, viser forskning. Dyrene, til gengæld, de tæller i timer og dage.

5. Pungspidsmus (5-14 timer)

© Australian Museum

De langvarige parringer dræner hannerne. Efter parringstiden, der typisk varer nogle få dage til en uge, dør alle hannerne af stress – totalt slidt op af det hårde arbejde.

4. Græshopper (12-18 timer)

© Shutterstock

Græshoppehunner har mange partnere. En langvarig parring sikrer hannen, at det virkelig er hans sædceller, der befrugter æggene.

3. Klapperslanger (op til 24 timer)

© Shutterstock

Slangehunner har mange bejlere. Når en han kommer til, sørger han for at trække parringen ud så længe som muligt, så rivalerne giver op og prøver lykken et andet sted.

2. Løver (3-4 dage)

© Shutterstock

Selvom en hunløve er parringsvillig, er det ikke sikkert, hendes æg er klar til befrugtning. For at være på den sikre side parrer hanløven hende derfor 30-50 gange om dagen i 3-4 dage.

1. Tudsefisk (resten af livet)

© Getty Images

Når en han-tudsefisk møder en hun, vokser han fast på hende. Resten af livet er han reduceret til en sæk med testikler i en tilstand af konstant parring. Hvor længe tudsefisk lever, vides ikke præcist, men det er flere år.