Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Deltakrokodillen

Dyr du ikke vil ende i gabet på

Dyr flår, flænser, knuser og knaser med deres dødbringende bid. Se hvilke dyr, der har verdens hårdeste bid - og hvordan de udnytter kæbekraften.

Shutterstock / underworld

Ét er frygten for at blive bidt af en hund. Noget helt andet er at få knust knoglerne af en nilkrokodille eller blive flænset i stykker af en hvidhaj. Kig direkte ind i gabet på de fem dyr, der kan bryste sig af verdens hårdeste bid.

Verdens hårdeste bid 1: Deltakrokodillen

På førstepladsen med verdens hårdeste bid finder man deltakrokodillen. Den har en utrolig bidstyrke på op til 3510 kg.

Dræbermaskinen bor i Sydøstasien og Nordaustralien, hvor den med sine op til ni cm lange tænder gør vandene usikre. Kosten står på både fisk, vandskildpadder, bøfler og vildsvin.

Jagtteknikken er enkel: Det store skrummel trækker landdyr ned under vandet, indtil de drukner.

Verdens hårdeste bid 2: Nilkrokodillen

Nilens konge knuser knoglerne på sine ofre. Nilkrokodillen bor i Afrika, hvor den tilbringer store dele af sin dag med at solbade på sø- og flodbredder. Men om natten glider den ud i vandet på jagt, så kun dens øjne stikker op over vandspejlet.

Når fx en zebra kommer ned for at slukke tørsten, smækker nilkrokodillen sine kæber om ofret med en kraft på 2268 kg. Biddet er så kraftigt, at det kan knuse et skildpaddeskjold.

nilkrokodillen
© Enrique Ramos / Shutterstock

Verdens hårdeste bid 3: Hvidhajen

På en tredjeplads finder man den berømte og berygtede hvidhaj. Den overrumpler sine byttedyr - fisk, sæler og delfiner - tæt på havets overflade. Biddet på 1875 kg tager straks livet af smådyr. Større dyr dræber den ved at bide kødlunser af dem, indtil de forbløder.

Hvidhajen
© Tomas Kotouc / Shutterstock

Verdens hårdeste bid 4: Alligatoren

Det er en ulækker fætter, der indtager fjerdepladsen. Den amerikanske alligator lever i ferskvandsområder, hvor den æder fisk, frøer, gnavere, hjorte, vildsvin, slanger og husdyr. Den har en bidstyrke på 964 kg, som i sig selv kan være dødbringende.

Alligatorens mund er imidlertid også fyldt med bakterier, så hvis byttedyret er så heldigt at undslippe, er risikoen for at dø af en farlig infektion stor.

Alligatoren
© Ira Mark Rappaport / Shutterstock

Verdens hårdeste bid 5: Flodhesten

På femtepladsen finder vi listens eneste planteæder. Men ikke en hvilken som helst planteæder, men verdens mest aggressive planteæder!

For det meste bruger flodhesten blot sine kraftige kæber til at bide græs over, men hvis den bliver provokeret eller skal irettesætte rivaliserende hanner, udnytter den hele sin bidstyrke på 826 kg.

Biddet er særlig kraftfuldt, fordi flodhesten kan åbne munden 150 grader.

Flodhesten

Læs også:

Verdens giftigste dyr top 5
Overlevelse

Hvad er verdens giftigste dyr?

3 minutter
Hvaler

De første hvaler svømmede hundesvømning

3 minutter
Fortidsdyr

Fortidsfrø bed ligeså hårdt som en jaguar

1 minut

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul