Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

vildsvin fukushima TOP
Dyr

Radioaktive vildsvin hærger Fukushima-området

13.000 vildsvin forurenet med radioaktive isotoper øffer hærgende rundt i området omkring Fukushima-atomkraftværket i Japan. Antallet er steget med 330% siden atomkatastrofen i 2011 – og svinene er stort set umulige at slippe af med.

De raserer markerne og formerer sig som - ja - svin.

Vildsvinbestanden i det 1113 km2 store afspærrede område omkring Fukushima Dai-ichi-kernekraftværket er eksploderet fra 3000 til 13.000 eksemplarer siden reaktor-nedsmeltningerne i 2011

De radioaktive svin er begyndt at ødelægge bøndernes marker i områderne op til katastrofezonen – skaderne løber allerede op på 5,8 mio. kroner – og det er ikke lige sådan at slippe af med den hærgende svinehorde.

Vildsvin fylder massegrave til randen

Evakueringen af 200.000 japanere har givet naturen frit spil i det mennesketomme område, hvor de japanske vildsvin nu bl.a. guffer cæsium-137-forurenede planter i sig.

Svinene er ikke længere spiselige for mennesker, da de har optaget radioaktivitet i deres væv, og selvom jægere sagtens kan reducere bestanden, er det et stort problem med at skaffe sig af med de i alt 1,2 mio. kilogram vildsvinekød.

Natur for vildsvin: Buske og træer opsluger snart forladte biler på en vej nær Fukushima-værket.

Der findes tre massegrave til forurenede vildsvin i den nærliggende by Nihonmatsu, men de er allerede ved at være fyldt til bristepunktet, og byen har ikke plads til at grave flere.

”Før eller senere bliver vi nødt til at spørge de lokale om jord, vi kan bruge,” siger vildsvinejægeren Tsuneo Saito til The Sunday Times.

Vildsvin-forbrænding i sneglefart

En anden mulighed er at brænde de mange vildsvin.

Der ligger ét - meget dyrt - forbrændingsanlæg i byen Soma, der kan filtrere radioaktivt materiale fra, så det ikke spreder sig med røgen.

Anlæggets kapacitet er imidlertid sølle tre vildsvin om dagen – dvs. 1092 om året - så der er lang vej til at få has på de 13.000 nukleare bæster.

Læs også:

Amerikas første indvandrere
Fortiden

De første amerikanere kom fra Japan

4 minutter
Sushiliste
Fødevarer

11 ting du ikke vidste om sushi

5 minutter
Cigarette in Hand
Sundhed

Er cigaretter radioaktive?

1 minut

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul