Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Dyr

Vokser elefantens stødtænder hele livet?

Ja, elefanternes stødtænder vokser faktisk gennem hele livet. Hos en voksen hanelefant gror de med op til 18 centimeter om året. Dagligdagens slid eller ulykker sørger dog almindeligvis for, at de ikke bliver for lange i løbet elefanternes levetid. Det er praktisk, for ellers risikerede de tonstunge dyr, at stødtænderne blev en alvorlig hæmsko i stedet for et livsvigtigt arbejdsredskab for dem. Kun i ekstreme tilfælde sker det, at stødtænderne ender med at blive over tre meter lange. Stødtænderne er forvoksede fortænder i overmunden, og dyrene bruger dem til at flytte grene og træstammer, skrælle bark af træer og grave efter vand, salt og rødder. Ofte foretrækker elefanterne at benytte en bestemt af deres to stødtænder og er dermed venstre- eller højretandede. Den foretrukne stødtand kan som regel kendes på, at den er kortere end den anden tand. Selv om stødtænderne er en velsignelse for elefanterne i dagligdagen, er de også en forbandelse, som har kostet tusinder af elefanter livet. Indtil et verdensomspændende forbud mod handel med elfenben trådte i kraft i 1989, gik jægere og krybskytter bevidst efter individer med de største stødtænder.

Læs også:

Dyr

Hvilke dyr er elefantens nærmeste slægtninge?

0 minutter
Dyr

Hvorfor har elefanten fået en lang snabel?

0 minutter
Mouse feeding elephant
Dyr

Elefant og mus: Er elefanter virkelig bange for mus?

0 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul