Shutterstock
Dinosaurer

Vinderne af vores dinosaurkonkurrence er fundet!

Jagt, slåskampe og forældreomsorg. Enorme robotter vækker dinosaurerne til live igen i det spektakulære sceneshow Walking with Dinosaurs – og Illustreret Videnskab har netop trukket seks heldige vindere, som skal ind og se showet på lørdag. OBS: Hvis vinderne melder fra, trækker vi nye vindere torsdag den. 9. maj!

En 13 meter lang, halvandet tons tung Tyrannosaurus vandrer ud af mørket.

Dens store benmuskler arbejder under huden, mens den laver små, præcise bevægelser med sit hoved. Så flænser den luften med et øredøvende brøl.

Den enorme dinosaur er en robot – den mest virkelighedstro af sin slags i verden – og den er en del af sceneshowet Walking with Dinosaurs, som kommer til København den 10. til 12. maj 2019.

Showet tager dig på en rejse gennem dinosaurernes 150 millioner år lange tidsalder, fra de tidligste dinosaurer, gennem de enorme langhalsede dinosaurers storhedstid og frem til den mægtige Tyrannosaurus rex.

I alt ni forskellige arter – alle i fuld størrelse og baseret på ny viden – indtager scenen i et show fyldt med jagt, slåskampe og pasning af unger.

Illustreret Videnskabs konkurrence er nu afsluttet

Præmie: To billetter til showet Walking with Dinosaurs

Tidspunkt: 11. maj 2019, kl. 19.00

Sted: Royal Arena i København

Sprog: Dansk

Her er vinderne

Vi har nu trukket seks heldige vindere, som hver især har vundet to billetter til showet på lørdag.

Hvis nogle af vinderne melder fra, trækker vi nye vindere på torsdag!

Vinderne:
Mathias Bay
Andrea Kiss
Rasmus Madsen
Erna Christensen
Linda Hvid
Nicklas Niemann

Stort tillykke og god fornøjelse med showet!

Robotter vækker dinosaurerne til live

Hydraulik, skumkugler og avancerede joystick. En række teknologiske genistreger gør det muligt at skabe verdens mest naturtro dinosaurer.

Dinosaurer
© Creature Technology Company

Vandpumper driver skelet

Hver af de store robotter består af et stålskelet, der bevæger sig ved hjælp af 15 hydrauliske pumper forbundet med omkring 130 meter væskefyldte slanger og drevet af en række elektriske motorer.

Dinosaurer
© Creature Technology Company

Skumkugler simulerer muskler

Skelettet dækkes af skumgummi og oppustelige sække. Robottens ben bliver udstyret med poser med små skumkugler, der kan spænde og slappe af ligesom muskler. Til sidst trækkes en hud af spandex over robotten.

Dinosaurer
© Christian Juul

Joystick giver robotterne liv

Dukkeførere styrer robotten ved hjælp af et særligt joystick. Joysticket sender radiobølger til robotten, som er udstyret med 24 mikroprocessorer, der øjeblikkeligt omdanner signalerne til bevægelser i hydrauliksystemet.

Se dukkeførerne styre dinosaurerne

Hver af de store robotter styres af tre dukkeførere. Én styrer de store bevægelser med et joystick. Én styrer ansigtets bevægelser og dyrets lyde med joystick og keyboard. Og den sidste sidder neden under selve robotten og styrer, hvilken retning dinosauren skal gå.

Fysisk styrke driver små dinosaurer

Showet byder også på en række mindre dinosaurer. De er ikke robotter. I stedet drives de af fysisk stærke dukkeførere, som styrer alle dyrenes bevægelser og lyde inde fra en op til fem meter lang og over 40 kilo tung dragt.