Tema

Din krop sladrer om fortiden

Blodige slåskampe har formet dine kindben. Forandringer i klimaet har dikteret bredden på dine næsebor. Og ændringer i kostvanerne for mere end 10.000 år siden kan høres på dit sprog i dag. Overalt på din krop findes spor fra dine forfædres drifter, nederlag og sejre. Og forskerne er først nu ved at afdække de dramatiske historier, der gemmer sig bag alt fra tykkelsen på dit pandeben til farven på dine øjne. Rejs med på rundtur i kroppen - og tilbage til en fjern fortid, hvor evnen til at få gåsehud kunne være forskellen mellem liv og død.

Ansigtet er dit stærkeste våben
Kroppen

Ansigtet er dit stærkeste våben

Dit ansigts primære formål er at manipulere dine medmennesker – sådan lyder en ny teori om ansigtets funktion. Andre holder fast i, at vores ansigtsudtryk i stedet afspejler vores inderste følelser. Nu er ny forskning endelig ved at løse ansigtets gåder.

15 Minutter

Hvad er gåsehud?
gåsehud vand
Kroppen

Hvad er gåsehud?

Både kulde, forskrækkelse og nydelse kan fremprovokere de små, hårde knopper på kroppen. Men hvorfor får vi gåsehud, og hvad gør den godt for?

3 Minutter

Evolutionen går også baglæns
Evolution
Evolution

Evolutionen går også baglæns

Forskning viser, at evolution ikke kun er fremadrettet, men at dyr kan genvinde træk, som deres forfædre mistede for flere hundrede millioner år siden. Dermed springer evolution frem og tilbage i langt højere grad end tidligere troet. Og fænomenet kan endda også ses på mennesker.

15 Minutter