Nefertiti kan være begravet med Tutankhamon

Nefertiti ligger muligvis begravet bag hemmelig dør i Tutankhamons grav.

Nefertiti er begravet med Tutankhamon

Generationer af forskere har viet deres liv til at lede efter en af oldtidens mest berømte og gådefulde kvinder, den egyptiske dronning Nefertiti, der døde for over 3300 år siden. Men nu kan jagten muligvis indstilles.

Den britiske arkæolog Nicholas Reeves har fremsat den opsigtsvækkende teori, at hun gemmer sig få meter fra en anden af det gamle Egyptens helt store stjerner, drengekongen Tutankhamon.

Nefertiti kan gemme sig bag spøgelsesdør

Nicholas Reeves, der er forsker ved University of Arizona i USA, har nærstuderet skanninger af væggene i Tutankhamons gravkammer, og under de pudsede vægge mener han at have fundet to "spøgelsesdøre" i form af konturer efter åbninger, som er blevet muret til igen og pudset op.

Reeves’ teori er, at den ene af de hemmelige døre er til et opbevaringsrum, mens den anden – den på nordvæggen – fører ind til et uberørt og hidtil ukendt gravkammer med de jordiske rester af Nefertiti.

Arkæologen hævder, at graven sandsynligvis oprindeligt blev opført til Nefertiti, som var Tutankhamons stedmor eller måske endda biologiske mor, og at dronningens gravkammer derfor kan vise sig langt mere overdådigt end Tutankhamons.

Illustration: Tilmurede døre fører til Nefertiti

I Tutankhamons gravkammer har Nicholas Reeves fundet konturerne efter to døre, som senere er blevet tilmuret. Arkæologen mener, at de to ukendte døre leder til Nefertitis grav og et opbevaringsrum:

  1. Tutankhamons gravkammer

  2. Nefertitis gravkammer

  3. Opbevaringsrum

Nefertiti ville i seng med fjenden

Om der gemmer sig et spektakulært fund i et hemmeligt gravkammer, må videre undersøgelser vise. Hvis der er tale om Nefertitis grav, er chancerne dog store. For Nefertiti var netop - spektakulær.

Lige så smuk som hun var, lige så dramatisk var hendes liv. Kom tæt på den berømte dronning i vores gribende beretning om hendes desperate forsøg på at redde sig selv efter sin mand farao Akhenatons død: