Photo by Puk Khantho on Unsplash
Hvem byggede Den Kinesiske Mur?

Hvem byggede den Den Kinesiske Mur?

Den Kinesiske Mur er verdens længste mur. Men hvem byggede den, hvor lang er den og er det rigtigt, at den kan ses fra Månen? Bliv klogere på Kinas vigtigste symbol her.

Hvad er den kinesiske mur?

Den kinesiske mur, også kendt som Den Store Mur, er den største attraktion og det vigtigste nationale symbol i Kina. Muren i Kina er blevet hædret flere gange som et af de syv vidundere i verden og er også optaget på UNESCOS’s Verdensarvliste.

Muren er kompleks og består af flere spredte og lange dele, som med tiden er blevet forbundet.

Hvor lang er den kinesiske mur?

Den Kinesiske Mur strækker sig over store dele af Nordkina. Den store mur går fra Jiayuguan i Gansu-provinsen til Hushan i Liaoning-provinsen, som ligger tæt på grænsen til Nordkorea.

Den del af muren, som anses for at være den oprindelige kinesiske mur, måler omkring 6000 kilometer lang. Dog angiver forskellige kilder forskellige længder af muren.

Den kinesiske mur består i dag af flere individuelle mure, som er bygget under forskellige kinesiske familieimperier. Det er fastslået, at alle murens forskellige dele sammenlagt måler 21.196 km. Dermed er det verdens længste mur.

Muren, der er bygget af sten, klippestykker og stampet jord, er op til 16 meter høj. Den er typisk fem-seks meter bred foroven og noget bredere forneden.

Trods sin imponerende størrelse kan den ifølge Neil Armstrong og de øvrige amerikanske astronauter ikke ses fra Månen

Den Store Mur i det nordlige Kina.

Den Kinesiske Mur går fra Jiayuguan til tæt på grænsen til Nordkorea.

Hvornår blev den kinesiske mur bygget?

Den kinesiske mur er blevet bygget over en lang periode på næsten 2.000 år fra cirka 220 f.Kr. til år 1633 e.Kr.

Den mur, som anses for at være den oprindelige kinesiske mur, er bygget under det, der kaldes det sene Mingdynasti, som var ved magten fra år 1368 til 1644.

Inden da lå der noget nordligere en række mindre forsvarsværker, hvoraf de ældste blev påbegyndt for cirka 2300 år siden.

Hvorfor blev den kinesiske mur bygget?

Den Kinesiske Mur er opført som et forsvarsværk mod rytterfolk fra de nordlige stepper, og den løber som et bånd gennem forskelligartede landskaber.

Fra muren holdt vagtposter øje med eventuelle fjender, og opdagede de en mulig trussel, kunne de tilkalde forstærkning ved hjælp af røgsignaler.

Forsvinder den kinesiske mur?

Naturens kræfter, turisters hærgen og befolkningens tyveri af murens sten har efterladt ca. en tredjedel af muren i elendig forfatning. Læs artiklen om, at Den Kinesiske Mur er i fare for at forsvinde.