Hvor lang er en meter?
I efterdønningerne af den franske revolution, gjorde franskmændene op med de gamle måleenheder. En af dem, der blev udskiftet, var længdemålet. I stedet for de gamle længder, skulle franskmændene nu måle i meter.

Meteren, er den vigtigste enhed til at måle længder med, på samme måde, som kilogram er det for vægt og sekunder er det for tid. Men gennem årene, har meteren været defineret på mange forskellige måder og haft flere forskellige længder.
Den første officielle meter dukkede op i slutningen af 1700-tallets Frankrig. Efter revolutionen gjorde franskmændene op med de gamle måleenheder, og den nye enhed for længde, fik navnet meter. Den blev defineret som en ti milliontedel af afstanden fra Nordpolen til Ækvator.
Længden var baseret på en matematisk model af Jorden – og ikke en geografisk.
Meteren er en stang
I 1899 skabte videnskabsmænd en metalstang, som var præcis en meter lang ved nul grader celsius – vands frysepunkt. Stangen ændrer på samme måde som andre metaller længde ved temperaturpåvirkning. Den består af 90 procent platin og 10 procent iridium, og blev brugt når andre længder skulle omregnes til meter.
Men grundet en regnefejl var meterstangen 200 mikrometer for kort.
Så lang er den i dag
Nye definitioner blev taget i brug, og meteren blev fra 1960 til 1983 defineret ved 1.650.763,73 gange den bølgelængde grundstoffet krypton-86 udsender rød-orange lys.
I 1983 fik vi den definition af meteren, som vi stadig bruger i dag. Den blev udregnet som et forhold til lysets hastighed i et vakuum. Helt præcist svarer en meter til den afstand lys tilbagelægger på 1/299.792.458 sekund.