Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fortiden - Krig

Hvilket slag var det blodigste?

Jeg har altid været interesseret i krige. Hvilket slag er det største, verden har set?

Almindeligvis regnes et slags størrelse i antallet af døde og sårede, og efter denne definition er slaget ved Somme i Nordfrankrig under første verdenskrig verdens hidtil største slag. Slaget blev indledt med en fransk-britisk offensiv mod tyskerne den 1. juli 1916 og rasede med få afbrydelser frem til november 1916. Tabstallene var enorme. Briterne mistede cirka 420.000 mand, franskmændene 200.000 og tyskerne lidt over en halv million. På en enkelt dag i juli faldt der omkring 60.000 briter. Når dette slag ligesom flere andre i første verdenskrig var så blodigt, skyldes det, at forsvarsvåbnene var blevet angrebsvåbnene langt overlegne. Så snart fjenden prøvede at forcere skyttegravene, blev de mejet ned med det frygtelige nye våben maskingeværet. På trods af det sendte generalerne soldaterne ud i rene selvmordsaktioner. Da slaget sluttede, var englænderne avanceret mellem 10 og 30 kilometer. Også slaget om Stalingrad i anden verdenskrig var særdeles dyrt i menneskeliv. Der blev formentlig dræbt langt over en halv million mennesker i den forbitrede kamp om byen, men der findes ingen præcise opgørelser. Til gengæld var et af verdens- historiens mest intense og materielt største slag – de allieredes landgang i Normandiet den 6. juni 1944, kaldet D-dag – ikke nær så blodigt, som mange tror. Da mørket faldt på efter den første dags kampe, havde de allierede et tab på 2500 døde, hvilket var langt mindre, end man havde regnet med.

Læs også:

Krig

GRATIS LYDBØGER: Hør hele historien om Danmarks besættelse og Hitlers lynkrig

2 minutter
Krig

Hvilken krig var kortest?

0 minutter
Camp Amache august 1942
Krig

Japansk interneringslejr: Udgravning åbner USA’s betændte sår

0 minutter

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul