Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Camp Amache august 1942
Fortiden - Krig

Udgravning åbner USA’s betændte sår

I perioden fra 1942 til 1945 blev cirka 120.000 japanere sat i lejre i USA. Nu åbner forskere de omstridte lejre.

Historien lød

Japanernes angreb den 7. februar 1941 på den amerikanske flådebase Pearl Harbor blev ikke kun starten for USA’s deltagelse i krigen. For mange amerikanere med japansk baggrund blev begivenheden også startskuddet til flere års mareridt.

Japanerne blev i forvejen betragtet med en vis fjendtlighed i nogle dele af USA. Efter krigserklæringen mod Japan benyttede mange lejligheden til at betvivle japanernes loyalitet over for deres nye fædreland, og i februar 1942 skrev præsident Franklin D. Roosevelt under på en lov, som tillod, at japanere blev anbragt i lejre.

Camp Amache 1944

Omkring 70.000 japanere med amerikansk statsborgerskab og 50.000 på ophold blev internerede og fik frataget deres arbejde, hjem, identitet og basale friheder. Til trods for at præsident Gerald Ford i 1976 erklærede, at interneringen var “en national fejltagelse”, er perioden stadig et ømt punkt for japanske amerikanere.

Arkæologerne siger

Nye undersøgelser af lejrene giver nu en mulighed for at sætte ord og billeder på den smertefulde historie.

Arkæologiske udgravninger af lejren Camp Amache i Colorado tegner et billede af de indsatte som opfindsomme, driftige og ressourcestærke. Lejren var i brug fra august 1942 til oktober 1945 og husede 7000 indsatte på et område omgivet af pigtråd og bevogtet fra otte vagttårne.

De indsatte fik med små midler det barske område til at blomstre. Arkæologer har fundet rester af japansk inspirerede køkken- og prydhaver.

Camp Amache 2012

Udgravningerne viser blandt andet, hvordan vandrør blev omdannet til urtepotter, og hvordan stumper af kobbertråd formede bonsaitræer af kinesiske elm. Udgravningerne af lejren fortsætter i sommeren 2012.

Læs også:

Log ind

Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.
Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis Skjul